Ce se întâmplă?

Daniel Săuca

Chiar așa, ce se întâmplă? Cine poate explica? Cu acuratețe. Cine sunt vinovații? Pentru haosul politic. Pentru „valul patru”. „România a ajuns în situația Italiei de la începutul pandemiei, spune Gheorghiță: «Spitalele sunt copleșite»” (libertatea.ro). Nu ne-am putea salva decât prin solidaritate. Solidaritate în România? Între vaccinați și nevaccinați? Între „bugetari” și „privați”? Între politicieni? „Imaginea momentului: Președintele intră în teren, PNL așteaptă cuminte pe tușă / Cum îi împinge Iohannis pe liberali spre un guvern minoritar” (hotnews.ro). Va susține PSD un guvern minoritar PNL? PSD, prin vocea liderului său formal, zice că nu: „Ciolacu insistă pe varianta alegerilor anticipate: Criza este la domnul Iohannis” (hotnews.ro). Să mai luăm în seamă declarațiile politice? „Barna: Nemernicia prin care Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului confirmă că nu avea ce să caute în poziția de premier / Să te răzbuni pe sute de mii de cetățeni pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism, ci și o nedisimulată ticăloșie” (g4media.ro). Chiar așa, poate explica cineva haosul din țara asta? Să aibă dreptate CTP? „Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român. A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice” (republica.ro). Privitism? Dar oare cei care ne conduc sau ar trebui să ne conducă nu sunt la fel de „primitivi” din moment ce nu au reușit să-i convingă pe trei sferturi dintre noi să se vaccineze? Chiar așa, cine sunt vinovații? Numai românii? Numai clasa politică? Nu cumva există și alte cauze ale haosului „post-mioritic”? „Infectat cu COVID-19, un activist antivaccin din Zalău a scris o postare pe Facebook în care îndemna oamenii să se vaccineze. La puțin timp, a început linșajul lui, atât din partea taberei antivaccin, cât și din cea a susținătorilor vaccinării. «Avem tendința să ne polarizăm pe diverse teme, rareori avem nuanțe», explică fenomenul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca” (libertatea.ro). Chiar așa, cine mai nuanțează? Cine mai ascultă nuanțele?… Ce e de făcut? Mi-e frică, într-un fel, să scriu tot ce cred, dar aș zice cam așa: e foarte puțin probabil să ieșim repede din haos!…

P.S.: Va veni un nou moment 22 decembrie, într-o altă prezentare?

………..

 

3 Thoughts to “Ce se întâmplă?”

  1. Lațu se strânge

    Un lucru e cert, pnl nu mai are ce căuta pe scena politică, trebuie aruncat la lada de gunoi a istoriei un partid care permite ca în 4 luni prețul la gaz să se dubleze, nu mai spun cu cât a crescut de anul trecut. Culmea prostiei, cică vor plafona prețurile adică, după ploaie, chepeneag. Ăștia nu guvernează pt populație, ăștia reprezintă multinaționalele. Din noiembrie vom plăti cu 2-300 de lei mai mult factura de gaz, rog scuipați și din partea mea pe cei pe care îi știi că au votat cu liberalii !

  2. I.C.

    Sînt de acord cu CTP în privința nivelului poporului român. Din care provin și politicienii. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Iar criza se va rezolva cînd dl Iohannis va propune schimbarea prim ministrului Florin Cîțu cu Clorin Fîțu.

  3. Anonim

    cu ei ca fara ei,,,,

Leave a Comment