Ce mă (mai) enervează

Daniel Săuca

Inflația de experți, specialiști de tot soiul. Pretind asta sau așa se prezintă ori așa sunt prezentați. De curând, am constatat că există încă o categorie de experți: „putinologii”. Specialiștii în Putin, adică. Pe bune. Nu-i confundați cu „putiniștii” de pe fb, din media de la noi și de aiurea.

Cantitatea incomensurabilă de asfalt care s-a turnat în România în ultimii aproape 33 de ani. Cu rost, fără rost, cu interes politic și nu numai. Nu ar fi asta marea problemă. Mă enervează, de pildă, când o stradă proaspăt asfaltată este spartă, de exemplu, pentru introducerea sau repararea canalizării. Și iar se va turna asfalt…

Toată țara e un șantier. De când mă știu în presă, țara e toată un șantier. Și, totuși, nu terminați odată cu șantierele astea? Chiar nu putem avea cinci ani măcar de liniște și cu mai puțin praf?

Mă enervează constatarea că războiul din Ucraina se prelungește cu acordul ambelor părți combatante. Din păcate, cu binecuvântarea marilor puteri.

Explozia de evenimente. Manifestări. Datul din coate și din like-uri. Vedetismul de provincie.

Specula. Știu povestea: economie de piață, creșterea costurilor, inflația, războiul etc. Și, totuși, nu cumva în cazul multor produse, servicii speculanții (mai mari sau mai mici) își fac de cap? Specula: „A trage foloase dintr-o anumită situație, a avea un profit din ceva; a exploata, a înșela pe cineva (profitând de anumite împrejurări)” (dexonline.ro).

1 iunie sărbătoresc. „De Ziua Copilului, Forțele Aeriene Române s-au promovat punând arme Kalașnikov în mâinile fetițelor și băieților de 4-5 ani” (libertatea.ro). Nu mai bine îi lăsam pe copii de 1 iunie (liberi) să se joace cum vor ei?

 

3 Thoughts to “Ce mă (mai) enervează”

  1. […] Daniel Săuca Inflația de experți, specialiști de tot soiul. Pretind asta sau așa se prezintă ori așa sunt prezentați. De curând, am constatat că există încă o categorie de experți: „putinologii”. Specialiștii în Putin, adică. Pe bune. Nu-i confundați cu „putiniștii” de pe fb, din media de la noi și de aiurea. Cantitatea incomensurabilă de asfalt care s-a turnat în România în ultimii aproape 33 de ani. Cu rost, fără rost, cu interes politic și nu numai. Nu ar fi asta marea problemă. Mă enervează, de pildă, când o stradă… Citeste mai mult […]

  2. […] Daniel Săuca Inflația de experți, specialiști de tot soiul. Pretind asta sau așa se prezintă ori așa sunt prezentați. De curând, am constatat că există încă o categorie de experți: „putinologii”. Specialiștii în Putin, adică. Pe bune. Nu-i confundați cu „putiniștii” de pe fb, din media de la noi și de aiurea. Cantitatea incomensurabilă de asfalt care s-a turnat în România în ultimii aproape 33 de ani. Cu rost, fără rost, cu interes politic și nu numai. Nu ar fi asta marea problemă.  » Mai multe detalii […]

  3. observator

    Bine punctat !

Leave a Comment