Patru tineri din Sălaj, reținuți pentru trafic și consum de droguri

Patru tineri din Zalău și Jibou au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru trafic și consum de droguri. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO)  Sălaj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, au documentat activitatea infracțională a cinci tineri bănuiți de trafic și consum de droguri de risc. Din cercetări a reieșit că din luna iulie a anului 2020 până în prezent, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani, din județul Sălaj, ar fi avut preocupări pe linia traficului de droguri, respectiv ar fi achiziționat, deținut, consumat și comercializat droguri de risc, către diverse persoane din Sălaj, la un preț care era diferit în funcție de tipul și cantitatea tranzacționată. Astfel, în 31 mai, polițiștii SCCO Sălaj, împreună cu procurorii DIICOT – BT Sălaj, au efectuat zece percheziții în orașele Zalău și Jibou. Au fost percheziționate cinci locuințe și autoturisme ale unor tineri din județul Sălaj, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetării, 60 de grame de cannabis, nouă ciuperci halucinogene, două pastile de ecstasy, o țigară confecționată artizanal, care conținea cannabis, 155 de plicuri cu închizătoare tip zip-lock goale, o narghilea, trei cântare electronice, șase grindere, diverse ambalaje cu urme de substanță vegetală verde olive, o tabletă, șase telefoane și șase cartele SIM. „Procurorul de caz a dispus, față de patru dintre persoane, reținerea pentru 24 de ore, iar instanța, în 1 iunie, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Sălaj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj. „Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au adăugat reprezentnații IPJ Sălaj.

 sursa foto: Poliția Română

3 Thoughts to “Patru tineri din Sălaj, reținuți pentru trafic și consum de droguri”

  1. […] Patru tineri din Zalău și Jibou au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru trafic și consum de droguri. Citeste mai mult […]

  2. […] Patru tineri din Zalău și Jibou au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru trafic și consum de droguri.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment