25 septembrie sărbătoresc. Alte fragmente din haos

Daniel Săuca
„Franţa intenţionează să majoreze de la 1 octombrie salariul minim la 10,48 euro (12,37 dolari) pe oră, a anunţat ministrul Muncii Elisabeth Borne, transmit DPA și Agerpres. Creşterea de 23 la sută va compensa inflaţia, aşa cum prevede legea, a explicat oficialul francez. Preţurile de consum în Franţa au crescut în urma majorării preţurilor la energie, care au alimentat inflaţia în UE” (hotnews.ro). Discutăm după 25 septembrie și despre salariul minim. În România.
„Jurma atrage atenţia că, în situaţia în care ne aflăm, doar un miracol ne mai poate salva. «Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze ţara, că mulţi din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică, dar îl neagă în afara ei. Nimic nu mai poate schimba ceea ce vine în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate cu măsuri luate cu gândul la alegeri şi funcţii. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmpla peste 14 zile»”(adevarul.ro). Discutăm după 25 septembrie.
„Ludovic Orban, candidat pentru încă un mandat de preşedinte al PNL, i-a ironizat pe contracandidatul său şi pe susţinătorii acestuia, susţinând că la Congresul din 25 septembrie liberalii aleg «preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată», că preşedintele partidului trebuie să fie «nu full option», ci «full time», iar oamenii aşteaptă de la partid «un premier care să conducă cu adevărat Guvernul»”(news.ro). Discutăm, așadar, după 25 septembrie.
„Florin Cîțu, despre Anca Dragu: «Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare. Succes!»” (digi24.ro). Discutăm după 25 septembrie, nu?
„Guvernul și Parlamentul își vor exprima pe 29 septembrie punctele de vedere în cazul conflictului juridic de natură constituțională sesizat de Anca Dragu” (g4media.ro). 29 septembrie e după 25 septembrie.
„Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, în cadrul ședinței de joi, ca certificatul verde să devină obligatoriu în toate zonele unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Românii vor avea acces la nunți, botezuri, la meciuri, în sălile de sport, în cinematografe și restaurante doar dacă vor prezenta certificatul verde, care atestă vaccinarea, testarea ori trecerea prin boală” (libertatea.ro). În curând și Sălajul va trece de 3 la mie… Să vezi certificate verzi la nunți, botezuri și alte cumetrii… Și după 25 septembrie.

Leave a Comment