Vești bune: scad prețurile la asigurările RCA!

Prețurile RCA au încetat să mai crească începând cu luna mai , iar din iunie s-a putut observa chiar o scădere, chiar dacă marginală, arată datele de vânzări consultate de Economica. Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance. Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat  prin intermediul unui comunicat că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut. Astfel, în luna februarie 2022 cota de piață a Euroins, cela mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele. Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie.

M. S.

One Thought to “Vești bune: scad prețurile la asigurările RCA!”

  1. […] Prețurile RCA au încetat să mai crească începând cu luna mai , iar din iunie s-a putut observa chiar o scădere, chiar dacă marginală, arată datele de vânzări consultate de Economica. Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance. Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment