Sălajul, printre județele cu puține concedii medicale decontate

Potrivit unui raport al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Sălajul ocupă locul 31 raportat la numărul concediilor medicale acordate în județe în anul 2023. Anul trecut, la nivel de județ, s-au depus 40.504 de concedii medicale. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de CNAS, cele mai multe concedii au fost acordate persoanelor care s-au adresat serviciilor de sănătate pentru motive legate de reproducție, pe locul doi aflându-se infecțiile acute ale căilor respiratorii.

În topul diagnosticelor pentru care românii au solicitat concedii medicale se mai află: durerile de spate, faringita, amigdalita acută, bronșita, luxații, entorse și diverse fracturi. În evidențele CAS Sălaj figurează 6424 de cereri de restituire pentru concedii și indemnizații depuse în anul 2023, Olga Stana, directorul instituției, precizând că pe o cerere a angajatorilor pot fi trecute mai multe concedii medicale.

Dintre acestea, 514 au fost depuse de persoane fizice, restul aparținând persoanelor juridice. În acest moment, reprezentanții instituției operează plățile pentru luna august a anului trecut. Explicația managerului CAS Sălaj este una cât se poate de clară: „motivele întârzierilor la plată fiind legate de lipsa fondurilor de la CNAS. Noi ne străduim să ajungem cu plățile la zi, pe măsură ce primim banii necesari. Totodată, noi am notificat și persoanele juridice din județ care nu îndeplinesc criteriile necesare pentru decontare”. În primele două luni din acest an, la CAS Sălaj au fost depuse spre decontare 1122 de cereri de concedii.

One Thought to “Sălajul, printre județele cu puține concedii medicale decontate”

  1. […] au solicitat concedii medicale se mai află: durerile de spate, faringita,… Articolul Sălajul, printre județele cu puține concedii medicale decontate apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment