Țigările electronice nu se vor mai vinde minorilor

Legea care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în data de 27 februarie, aceasta  fiind cameră decizională.

Noua lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 201/2016 şi a Legii nr. 349/2002, cu scopul de a diminua expunerea copiilor şi tinerilor la produsele de tutun. Actualul act normativ extinde interzicerea comercializării unor astfel de produse către minori, atât prin automate specializate, cât și vânzarea de țigări electronice, rezerve aferente și dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului. Prin această lege se stabileşte că instituţiile de învăţământ au obligaţia de a introduce în regulamentele proprii o serie de măsuri clare prin care să se respecte, în incinta acestora, prevederile referitoare la vânzarea/deţinerea şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice şi a dispozitivelor electronice necesare pentru încălzirea tutunului.

2 Thoughts to “Țigările electronice nu se vor mai vinde minorilor”

  1. […] pentru încălzirea tutunului. Prin această lege se stabileşte… Articolul Țigările electronice nu se vor mai vinde minorilor apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Dorina

    Prostii di tâmpenii! Le vor cumpara părinții, prietenii, profesorii , etc! Asta-i apa de ploaie ca și cu energizantele!!! “România …. te iubim””!!!

Leave a Comment