Sălajul a atras aproape 36.000 de turişti în 10 luni

Turismul în Sălaj stă bine, cel puţin în statistici. Potrivit celor mai recente date ale Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, în perioada ianuarie-octombrie 2017, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din judeţ au însumat 35.630 de turişti – 87 la sută dintre ei fiind români – în creştere cu 11,8 la sută față de cele din perioada corespunzătoare a anului precedent.
În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, aproape 93 la sută revin turiştilor din statele europene, în principal celor din Ungaria.

Şi numărul înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică, în cele zece luni din an, a fost în creştere raportat la 2016 (+9,6 la sută), ajungând la 79.078. Şi la acest capitol, turiştii din ţările europene deţin cea mai mare pondere, în principal cei din Franţa.
Durata medie a şederii în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, în perioada menţionată a fost de 2,2 zile la turiştii români şi de 2,6 zile la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 15,2 la sută pe total structuri de cazare turistică, mai mare cu 1,8 puncte procentuale față de perioada corespunzătoare din anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s‐au înregistrat la hoteluri (26,7 la sută), vile turistice (14,9 la sută), bungalouri (11,2 la sută), pensiuni agroturistice (9,4 la sută).

Alte articole

Leave a Comment