Primăriile sălăjene nu au reuşit să cheltuiască toţi banii primiţi de la stat

Patru comune vor rambursa la bugetul judeţului o parte din banii primiţi în cursul acestui an și pe care nu au reuşit să îi cheltuiască.
Consilierii judeţeni reuniţi marţi, 19 decembrie, în şedinţă extraordinară, au aprobat retragerea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, destinate finanţării drumurilor comunale, în valoare de peste 107.000 de lei, de la patru comune sălăjene. Mai mult de trei sferturi din sumă reprezintă bani primiți de comunele Ileanda, Surduc, Sîg şi Buciumi, în luna martie a acestui an, pentru întreținerea drumurilor comunale. Astfel, de la Ileanda vor intra în bugetul Consiliului Județean 15.810 lei, de la Sîg, 11.680 de lei, iar de la Surduc, 56.000 de lei.

Contactat, primarul din Surduc, Alin Băbănaș, ne-a declarat că banii primiţi erau destinaţi reabilitării drumului dintre Turbuţa şi Ciocmani, însă la bugetul comunei nu au fost fonduri suficiente pentru a acoperi diferenţa necesară realizării acestei investiţii.
Din sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale în cursul lunii septembrie, pentru întreţinerea drumurilor comunale, conducerea CJ Sălaj a aprobat retragerea a alţi 23.700 de lei de la Ileanda (11.600 de lei) şi Buciumi (12.100 de lei). Pentru a evita situaţia de anul trecut, când banii necheltuiţi s-au întors la bugetul statului la regularizare, reprezentanţii administraţiei sălăjene au cerut primăriilor să comunice sumele pe care nu au apucat să le investească în acest an pentru a le prelua în vistieria judeţului şi a le utiliza în alte direcţii.

Alte articole

Leave a Comment