Primăriile, invitate să ridice alimentele comunitare

Cantităţi de făină şi ulei distribuite Sălajului în cadrul „Planului anual de furnizare a produselor alimentare pentru cele mai defavorizate persoane PEAD 2013” se află deja în depozitul central de la Zalău, a anunţat, ieri, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.
„Vrem să distribuim din vreme toate ajutoarele alimentare oferite de Uniunea Europeană în cadrul acestui program. Solicităm primăriilor care au mijloace de transport să vină să ridice aceste alimente din depozitul central de la Zalău. Spre deosebire de anii trecuţi, ritmul în care au sosit aceste ajutoare este mai bun. Făina şi uleiul, produse care anul trecut au lipsit sau au fost insuficiente, sunt la dispoziţia beneficiarilor şi pot fi distribuite în orice moment”, a spus Marc.
Pentru anul 2013, 37.516 sălăjeni au fost declaraţi eligibil pentru PEAD este de 37.516. Fiecare persoană eligibilă va primi: 10 kg făină albă de grâu, 7 kg mălai, 0,5 kg paste făinoase, 4 l ulei, 0,8 l roşii în suc propriu, 0,4 kg zacuscă, 0,3 kg conservă de carne, 0,25 kg miere de albine şi 2 kg zahăr. În depozitul din Zalău închiriat de Consiliul Judeţean Sălaj au fost livrate până la această dată: 118.800 litri ulei de floare soarelui şi 66 tone de făină albă de grâu.
În cadrul aceleiaşi întâlniri, Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, a prezentat primarilor câteva noutăţi legislative şi unele aspecte privind necesitatea unor măsuri de întârire a capacităţii administrative a serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor în domeniul stării civile. Ca noutăţi legislative, secretarul judeţului a menţionat: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, act normativ ce prevede menţinerea şi în 2014 a restricţiilor în domeniul bugetar privind acordarea de tichete de masă, tichete cadou sau tichete de vacanţă, alături de interdicţia achiziţionării de autoturisme sau mobilier; Hotărârea de Guvern (HG) 647/3013 privind stabilirea serviciilor publice esenţiale la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale în cazul crizei financiare sau insolvenţei; OUG 82/2013 pentru modificarea Legii privind statutul funcţionarilor Publici.

Alte articole

One Thought to “Primăriile, invitate să ridice alimentele comunitare”

  1. ioan

    DE CE ? LA COM BOCSA SE DISDRIBUIE ALIMENTELE DE LA UE CU REDUCERE .DE EXEMPLU ULEI IN LOC DE 4L ULEI SE DAU NUMAI 3LSI FAINA ALBA IN LOC DE 10 NUMAI 8 . IAR DEPOZITAREA LOR SE FACE INTR-O MAGAZIE PLINA DE SOARECISI UN MIROS URIT.AR FI BINE TOTUSI SA SE VERIFICE ACESTE

Leave a Comment