Patru blocuri din Zalău primesc finanţare pentru a fi reabilitate termic

Primele două proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe au primit finanţare prin Programul Operaţional Regional în Transilvania de Nord, în ambele cazuri beneficiar fiind municipiul Zalău, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
Cele două proiecte, în valoare totală de 5,2 milioane de lei, vizează patru blocuri din municipiu, respectiv Lira Cristal, de pe Bulevardul Mihai Viteazul, Lira, de pe strada Tudor Vladimirescu, N3, de pe strada Avram Iancu şi D115, de pe strada Gheorghe Doja. Din suma totală, aproape 2,9 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.
Prin POR 2007-2013, fiecare regiune are disponibilă suma de 22,8 milioane de euro. Beneficiari sunt unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) – municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.
Sunt eligibile categorii de lucrări de reabilitare termica a blocului cum ar fi lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire. Schema de finanţare vizează blocurile construite în baza unor proiecte elaborate în perioada 1950-1990 având un regimul minim de înălţime P+3. Acest domeniu major de intervenţie s-a lansat în 1 noiembrie 2012.

Alte articole

Leave a Comment