Sălajul se pregăteşte de iarnă

Autorităţile judeţene vor verifica, în perioada următoare, primăriile pentru a vedea în ce măsură sunt acestea pregătite pentru iarnă, a anunţat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu primarii, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
„Am încheiat acordurile cu primăriile şi am transferat avansul pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Până în 15 noiembrie vom face verificări să vedem în ce măsură aveţi mijloacele de intervenţie şi aţi asigurat materialele antiderapante necesare pentru iarna ce se apropie”, a precizat Marc.
La rândul său, prefectul Ionel Ciunt le-a recomandat edililor să ia toate măsurile necesare pentru ca „măcar în acest an, iarna să nu ne ia prin surprindere. Drumurile Naţionale au încheiat contract pentru programul de iarnă şi îşi aprovizionează bazele cu materiale antiderapante. Consiliul Judeţean Sălaj a dat bani pentru 45 de comune care au încheiat un parteneriat public cu instituţia privind activitatea de deszăpezire. Vă rog să vă aprovizionaţi cu materiale antiderapante de pe acum”.
Potrivit prefectului, în Sălaj au fost identificate câteva puncte care an de an au dat multă bătaie de cap conducătorilor auto. „Am luat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj toate apelurile care s-au transmis în ultimii doi ani şi a rezultat o situaţia la care, de altfel, ne aşteptam. Cele mai multe apeluri de urgenţă au venit din zonele Crişeni-Cristur, Bogdana, Cizer, Cernuc, limită cu judeţul Cluj, Meseş-Treznea. Pe primarii care au pe raza comunelor una din zonele menţionate îi rog să fie mult mai atenţi”, a menţionat prefectul.
În ceea ce priveşte zonele de risc de pe drumurile naţionale, acestea au fost identificate ca fiind Meseş, Gorgana, Mesteacăn şi Vîrşolţ.
Ciunt a mai spus că oficialităţile judeţene au solicitat trei kilometri de parazăpezi, care urmează să fie montate pe drumurile naţionale ce traversează Sălajul, acolo unde zăpada poate fi viscolită. Dacă situaţia o va cere, aceste sisteme de protecţie vor fi amplasate şi pe drumurile judeţene.
În această iarnă, intervenţiile pentru deszăpezire vor avea loc pe 276 de kilometri de drumuri naţionale, 604 kilometri de drumuri judeţene şi 850 de kilometri de drumuri comunale.

Alte articole

One Thought to “Sălajul se pregăteşte de iarnă”

  1. Anonim

    Tot se pregateste, dar niciodata nu reuseste sa fie pregatit !

Leave a Comment