Miniștrii liberali identifică soluții pentru relansarea economică

Guvernul PNL este preocupat de relansarea economică și gestionarea crizei COVID-19, în interesul tuturor românilor.

În schimb, PSD este preocupat de speculă politicianistă, moțiuni simple făcute fără cap și coadă, doar ca să-și caute ocupație. În loc să înțeleagă că în această perioadă critică este nevoie de construcție, de o atitudine pro-activă, PSD – iștii caută noi și noi artificii pentru a pune bețe în roate guvernării. Ținta PSD nu este să apere interesele majore ale românilor în acest moment, pentru care Guvernul PNL face eforturi zi de zi, ci de a deturna atenția românilor, de a dezinforma, de a manipula, de a cultiva neîncrederea în instituțiile statului.

„Ciuma roșie” vrea să irosească și să zădărnicească eforturile depuse de o țară întreagă, datorită cărora România nu este într-un dezastru epidemiologic.

Programul IMM Invest este extrem de util pentru întreprinderile mici și mijlocii. În acest moment sunt deja aproape 5.000 de credite aprobate, iar numărul lor va crește în continuare, pe măsură ce băncile analizează dosarele pe care le primesc.

Dacă o bancă procesează foarte greu sau refuză credite către anumite companii, companiile au dreptul să opteze pentru altă bancă. Sunt bănci care sunt dispuse să acorde credite către companii, chiar dacă în primă fază companiile au optat pentru altă bancă. În momentul în care o bancă îşi dă acordul să aprobe un credit este necesară semnarea unui contract în baza unui plan de investiţii sau unor date puse la punct de compania care are nevoie de creditare.

Guvernul a identificat resurse financiare de aproape 2 miliarde de euro pentru a genera programe de susținere a IMM-urilor în proiecte de investiții. Pe lângă acești 2 miliarde de lei, alocăm aproximativ 300 de milioane de euro capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate în perioada respectivă, inclusiv HORECA. Acest proiect vizează exact companiile care nu pot accesa bani prin IMM INVEST.

Ne dorim să creăm un fond de investiții după modelul polonez. Acest fond va fi folosit dezvoltării economice, creșterii companiilor, internaționalizării companiilor, adică vom susține companiile românești să se extindă și pe alte piețe economice. În acest fond de investiții va exista atât capital de stat, cât și capital privat, iar conducerea fondului va fi asigurată de manageri privați și nu de politruci.

Guvernul lucrează în acest moment la programe ample de ocupare a forței de muncă. Estimarea este că aproape 800.000 de români sunt în căutarea unui loc de muncă. Vom utiliza atât programe europene cât și finanțare de la bugetul național pentru a susține plata salariilor pentru cei care reangajează, angajații care au fost în șomaj tehnic sau șomeri.

(P)

6 Thoughts to “Miniștrii liberali identifică soluții pentru relansarea economică”

 1. Marie

  „Ne dorim să creăm un fond de investiții după modelul polonez”…….. foarte originala idee..Un pc de copy&paste de aici, se de acolo, de pe la toate tarile cate un pic….. fara sa tina cont de nevoile si solicitarile oamenilor,,,, va fi un proiect ghiveci.

 2. Aceleasi lozinci !

  Vom munci si vom lupta/Pacea o vom apara !

 3. Anonim

  Ce banc bun ar fi de ras , daca n-ar fi din pacate de plans . Marionetele ce compun asa zisul guvern al mascariciului ORB(an) , nistre panarame / ciuhe puse de Werner Pollitrukul , adevaratul presedinte/premier si „capo de tutti capi „in colonia ROM-manelia , deci acesti neica-nimeni vor „identifica solutii pentru relansarea economica ” ??!! Ha ,ha , ha !!

 4. Anonim

  Nici nu am citit articolul. Foarte bun titlul. E bancul secolului. Sunt curios pe unde cauta soluțiile. Orban vorbește pe lângă subiect de cele mai multe ori. Despre ce soluții vorbim? Bodea a mai fost ministru. Vai… vai

 5. Anonim

  Ne propunem, vom face, luam in calcul, avem in vedere, etc! Nu ati obosit cei ce scrieți asemena tâmpeniii? Nu ati obosit cei ce citiți asemenea prostii ?

  1. Anonim

   Dar cei ce ati votat asemenea (ne)oameni nu ati obosit si nu va e rusine de ceea ce ati facut ?? Nesimtitilor ciumati cacanii !!

Leave a Comment