Președintele Klaus Iohannis – amendat cu 5.000 de lei

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile referitoare la Ținutul Secuiesc.

„Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu!  Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista.”, a spus  Klaus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni în 29 aprilie.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, a transmis Administrația Prezidențială.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis că discursul lui Klaus Werner Iohannis din 29 aprilie reprezintă o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criterii de apartenență etnică/națională, conform articolului 2 aliniat 1 și articolul 15 din O.G. 137/2000, republicată. 

14 Thoughts to “Președintele Klaus Iohannis – amendat cu 5.000 de lei”

 1. Anonim

  pe cine dracu a jignir? pe unguri? sau pe PSD isti ?

 2. Anonim

  Aceasta declaratie iresponsabila, nedemba de un sef de stat, ne va costa scump in plan international pe termen foarte lung. Niciun presedinte nu a facut pana acum o declaratie de o asemenea gravitate punand in cârca etnicilor maghiari cu care, de altfel, ne intelegem atat de bine, o asemenea aberație. O rusine care nu va fi spalata prea curand. Vai de noi, cu asemenea conducatori…

  1. punand in cârca etnicilor maghiari - ce !?!???

   da ce etnici maghiari sunt usa de biserica? ei sunt principali vinovati !
   PSD este doar un partid de cacat/rahat care este in stare sa-si vanda tara pt a sta la putere !
   da la unguri nu le este rusina? pe unguri cine dracu ii spala? au primit ce au meritat ! si ungurii si psdisti ! o Alinta rusinoasa !

 3. Anonim

  Jonapot, Fikusz!

 4. Anonim

  Ura si discriminare, precum si o doza serioasa de iresponsabilitate. Mai rar un om mai perfid si ascuns precum acesta!

 5. Anonim

  Urmaresc viata publica din RO de vreo 50 de ani si consider ca este CEA MAI PERFIDA declaratie din aceasta perioada,mai ales ca vine din partea unui minoritar,care,se pare,are probleme identitare impreuna cu primul ministru(50% ungur) al „guvernului sau”.
  -Parca amandoi au o singura preocupare:Sa demonstreze in permanenta ca sunt mai romani,decat romanii.

 6. ajuns prin prostia unor romani - a psd-istilor :)

  mai fratilor, daca psd avea un om cinstit si correct, nu iesea asta presedinte ! dar cum psd de 30 de ani este plin doar de rahat si coruptie, de ce va mirati ca avem asemenea conducatori !
  dar pana la urma Romania s-a ridicat cu conducatori straini !

 7. Anonim

  Era bine daca ii făceau dosar penal numai ca beneficiază de imunitate!!! Rusine celor care l-au votat !

  1. Anonim

   era mai buna proasta de Dancila? cu cel mai corrupt partid in spate? un partid, PSD, care isi vinde tara pt a castiga sustinerea ungurilor? mereti dracului, ca sunteti prosti !

 8. Anonim

  E leit Basescu!!! Numai ca ăsta nu prea cred că bea! In rest….

 9. Anonim

  Ingrozitoare declaratie. La fel de grava ca una de conflict armat. Va ramane in istorie pentru mizeria asta si pentru celelalte facute. Bineca nu mai are dreptul sa candideze si va ajunge o ami tire trista pt acest popor. Oribil.

 10. Anonim

  mai bine ii impusca pe toti, decat sa-i jigneasca !! scapam de PSd si UDMR , dintr-un foc !! 🙂 🙂

 11. Anonim

  interesant doar psd-istii si udmr-istii se bucura si-l jignesc pe presedinte dar mai taeti si vedeti-va de treaba in alta tara ati fi fost deja cu gurile legate,chiar nu mai aveti rusine ?cu ce este mai avantajat un etnic roman fata de voi?cu cit da un roman mai putin pe piine decit un maghiar ,ce are un roman si nu are un maghiar?(probabil minte si intelepciune)

 12. Ludovic cel Mare

  Avem noroc ca nu mai poate candida la presedintie. Amenda este prea mica pentru buzunarul lui. CNCD a fost foarte indulgent cu Dl presedinte.

Leave a Comment