Iată cum poți utiliza oglinzi pentru a decora camerele din casa ta

Deși oglinzile sunt cele mai comune în băi și dressing, ele pot fi plasate și în alte camere ale casei. Cu toate acestea, este important să țineți cont de câteva reguli generale atunci când le utilizați. Evident, aceste recomandări pot fi încălcate, în special cele ce țin de dimensiuni, în funcție de efectul dorit. O oglindă poate fi un punct central al unei camere, poate să înlocuiască un tablou și ajută la crearea unui efect vizual benefic, în special în camerele mici. Iată, mai jos, regulile pe care le poți lua în considerare:

  • Nu folosiți oglinzi pe mai mult de un perete din cameră. Făcând acest lucru, vei evita reflexiile ciudate care apar între ele.
  • Ele pot fi un punct central. Dacă alegem rama și locația potrivite pentru camera în care dorim să montăm oglinda, o putem face centrul atenției în camera respectivă.
  • Nu utilizați oglinzi în locuri ce nu reflectă nimic. Aceste elemente ne ajută să facem să pară că obiectele sunt multiplicate, așa că nu este indicat să le plasăm în locuri în care nu reflectă nimic de interes sau mai rău, că evidențiază ceva ce nu vrem să vedem.
  • Acestea trebuie să fie proporționale cu mobilierul. Regula este că tablourile și oglinzile trebuie să aibă o dimensiune care acoperă cel puțin două treimi din dimensiunea celei mai apropiate piese de mobilier, fie că este o canapea, o masă sau orice altă piesă de mobilier.
  • Ele creează ferestre false care ne permit să generăm spațialitate în camere în care nu există cu adevărat nimic.

Hol

Holurile sau antreurile sunt de obicei spații mici, dar foarte importante, deoarece sunt cele care formează prima impresie pentru cineva care intră în casa noastră, dar sunt și ultimul loc prin care trecem înainte de a pleca. Plasarea unei oglinzi în aceste camere nu numai că extinde camera și o face să pară mai spațioasă, ci ne permite și să folosim olginda la ieșire pentru a verifica dacă ținuta aleasă pentru ziua respectivă este impecabilă.

Living

Dacă aveți deja alte picturi în sufragerie și nu doriți să umpleți spațiul cu atât de multă culoare, plasarea unei oglinzi este opțiunea ideală. În fața sau lângă o fereastră, ajută la multiplicarea luminozității camerei. De asemenea, putem folosi o oglindă mică cu o ramă de dimensiuni mari, de impact, pentru a atrage atenția înspre o anumită zonă a camerei.

Scări sau coridoare

Oglinzile creează spațialitate și de aceea sunt deosebit de utile în spații înguste precum coridoare sau scări. Dacă aveți un hol mai îngust sau scări unde doriți să eliminați senzația de claustrofobie, tot ce trebuie să faceți este să adăugați o oglindă sau mai multe în puncte strategice. Puteți opta pentru o singură oglindă de dimensiuni mari sau pentru un mozaic formar din mai multe oglinzi mici.

Dormitoare

Deși Feng Shui nu recomandă utilizarea oglinzilor în dormitoare, deoarece acestea reflectă energiile și funcționează ca activatori, exact opusul a ceea ce se caută într-o cameră pentru odihnă, există modalități de a le armoniza pentru a avea un efect pozitiv. O opțiune poate fi amplasarea lor pe ambele părți ale patului, pe noptiere . De asemenea, puteți așeza o oglindă de formă ovală sau rotunjită în capul patului, pentru a echilibra liniile drepte ale celorlalte piese de mobilier.

Oglinzi rotunde, pătrate sau înrămate?

Alegerea formei și a numărului de oglinzi pe care să le instalați depinde de efectul pe care doriți să îl creați în cameră și de decorul general al mediului acesteia. Anul acesta, designul preferat al decoratorilor este formatul de perete rotund, cu rame din componente vegetale. Cu toate acestea, dincolo de tendințe, există o mare varietate de forme, dimensiuni și rame pentru oglinzi, care pot fi adaptate nevoilor casei tale. Tot ce trebuie să faci este să te decizi asupra anumitor aspecte, precum camera, zona în care va fi montată oglinda, forma acesteia și stilul.