Fermierii sălăjeni primesc despăgubirile pentru secetă

Direcţia Agricolă Judeţeană Sălaj a început, de ieri, să vireze sprijinul de 100 de lei pe hectar, în conturile agricultorilor ale căror culturi au fost calamitate din cauza secetei. După cum ne-a declarat Nicolae Dascăl, şeful Serviciului Inspecţii Implementare din cadrul instituţiei menţionate, la nivelul judeţului 8.350 de fermieri au solicitat ajutorul de minimis asigurat de la bugetul statului, adică două treimi din totalul celor declaraţi eligibili. Cererile de compensare a pierderilor de producţie înregistrate din cauza secetei au vizat o suprafaţă de 12.600 de hectare, reprezentând 65 la sută din suprafaţa eligibilă pentru plată.

Plata celor 1,26 milioane de lei se va face în două tranşe, în ordinea înregistrării cererilor la Direcţia Agricolă Sălaj.

Sprijinul, în valoare de 100 de lei pe hectar, se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 hectar şi 10 hectare. Beneficiarii schemei de ajutor sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 sau în primăvara anului 2012.

Alte articole

Leave a Comment