Economia răspunde pozitiv la măsurile luate de Guvernul PNL

Pandemia este un șoc major pentru economii, în UE și la nivel mondial, dar avem semne că economia României își revine. Chiar dacă persistă incertitudini cu privire la revenirea graduală la normalitate, iar acest lucru este în strânsă legătură cu evoluţia situaţiei medicale, ipoteza unei reveniri economice este tot mai mult avansată de analiști.
Guvernul PNL a luat cele mai bune măsuri pentru economie în cel mai dificil context economic. Economia a răspuns pozitiv, iar acest lucru se vede. În plina criză, avem rezultate.

După cum arată ultimele datele INS:

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai bun indicator pentru consum, a crescut în iunie cu 9,1% comparativ cu luna precedentă.
Faţă de perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 2,9%.
În perioada ianuarie-iunie 2020 faţă de perioada similară a anului trecut cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a înregistrat o creştere de 0,5%.
Volumul lucrărilor de construcții în primele 5 luni ale anului a crescut cu 22,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este un semnal important, dovada că investițiile de peste 16 miliarde de lei, realizate de către Guvernul PNL în prima parte a anului, încep să dea roade.
În luna iunie trendul crescător din sectorul construcțiilor este confirmat și de creșterea numărului de autorizații de construire pentru clădirile rezidențiale ( 3881 de autorizaţii, eliberate în iunie, în creştere cu 26,7% faţă de luna mai 2020 şi cu 0,2% faţă de luna iunie 2019.

Guvernul PNL, un real sprijin pentru IMM-uri

Cifrele confirmă că IMM Invest, aflat în plină derulare, este cel mai de succes program de finanțare cu garanții de stat din ultimii 30 de ani. În data de 5 august, numărul creditelor aprobate este de 13.500. Volumul finanțării garantate este de 11,2 miliarde de lei.
Totodată, Comisia Europeană a aprobat suplimentarea plafonului de garantare la 20 de miliarde de lei, de la 15 miliarde lei în prezent.

(P)

2 Thoughts to “Economia răspunde pozitiv la măsurile luate de Guvernul PNL”

  1. Mircea

    Tot stau si ma minunez , ca mai sunt oameni normali la cap care se mai uita la elucubratiile , aiurelile , pe care le emana pe gaura gurii reprezentantii ciumei cacanii in frunte cu cei de la varf , asa zisul „sef al statului „(care sef /care stat ?!) , de cel ce se pretinde premierul ORB(an)UL , de mascaricii intitulati ministri , precum Citoiu , Monica Anisie , Tataru etc etaloane ale prostiei/incompetentei/iresponsabilitatii ??! Te uiti/asculti si stai ca prostul , ca nu pricepi absolut nimic , caci nu e nimic de priceput !! Dar daca mi se repeta , ma duc la un consult medical , ca este de-a dreptul imposibil sa-i bagam in seama pe acesti ipochimeni insipizi !!!

    1. Anonim

      Mai Mirceo !Socola sau Sapoca ? si apoi vino cu #vremdezbatere ,ciumete rosu.

Leave a Comment