Directorul general Simex, şimleuanul Dumitru Blaga, ales vicepreședintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România

Şimleuanul Dumitru Blaga, directorul general Simex, a fost ales vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) în cursul săptămânii trecute, în 12 septembrie, la Bucureşti, la alegerile Consiliului de conducere APMR.

Această alegere vine în urma experienței  sale profesionale din industria lemnului, începută în anul 1986. Brandul internațional de mobilă Simex s-a născut acum 70 de ani, mai exact în 1947 și este în continuă dezvoltare. România rămâne una din țările europene cu o puternică tradiție în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creșterea in ascensiune a exporturilor din acest sector. Mobilă Simex este apreciată la nivel mondial, spre exemplu, în viziunea cumpărătorului de mobilă din spațiul ex-URSS brandul Simex este ”mercedesul românesc”. APMR – o prezenţă dinamică în economia naţională, este persoană juridică română de drept privat, înfiinţată în anul 1992, fără caracter politic şi fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, funcţionând ca organizaţie profesională şi patronală a producătorilor de mobilă şi produse din lemn, precum şi a agenţilor economici care cooperează la realizarea acestora: producători de materii prime, de produse stratificate din lemn şi de materiale auxiliare pentru mobilă, producători – furnizori de utilaje sau piese de schimb pentru fabricarea mobilei, etc. comercianţi de mobilă, unităţi de cercetare-proiectare şi de învăţământ în domeniu. De asemenea, APMR acţionează pentru conştientizarea şi atragerea atenţiei consumatorilor români asupra produselor autohtone şi susţinerea educaţiei şi formării resurselor umane. Aceasta informează periodic producătorii de mobilă despre toate târgurile internaţionale care se desfăşoară în domeniu şi promovează târgul internațional de mobilă din România. Oferă informaţii tehnice, economice, de marketing şi date statistice necesare producţiei şi comercializării produselor în ţară şi în străinătate. Participă la dialogul social cu organele statului, sindicatele, cu alţi factori ai societăţii civile. APMR are o largă reprezentativitate la nivel de ramură, cuprinzând peste 400 de societăţi comerciale membre – cu peste 57.000 de salariaţi şi realizează aproximativ 60 la sută din producţia de mobilă din România, din care circa 65 la sută se exportă (export cinci luni 2019 = 1057,780 milioane euro). Industria mobilei are un aport net valutar de peste 600 mil. € / an în balanţa comercială a ţării. APMR este membru fondator al Consiliul de Export al României,  exportul fiind cel mai important factor de creştere economică.

Alte articole

5 Thoughts to “Directorul general Simex, şimleuanul Dumitru Blaga, ales vicepreședintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România”

 1. Anonim

  Povesti vanatoresti, citeste articolul “Gigantul” Simex face profit cât o covrigărie. Dumitru Blaga raportează profit suspect de mic. Sălajul stă prost și la milionari adevărați

 2. Zsolt

  Sunt unii care vor să discrediteze cat mai mult exemplul ziarul de scandal de salaj care dau informații in functie de contributie.

 3. Remus Pop

  Felicitări tuturor care fac ceva constructiv în această țară! Hai Romania

 4. Anonim

  Pe cine intereseaza ce functie are aceasta persoana? Comunitatea sigur nu e interesata.

Leave a Comment