COMUNICAT DE PRESĂ

Joi 23.02.2023 a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Zalău, întâlnirea AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău. Din această Asociație fac parte urmatoarele UAT-uri: : municipiul Zalău; orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei; comunele Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Șamșud, Vârșolț, Românași, Treznea, Sânmihaiu Almașului, Bălan și Coșeiu.

În cadrul acestei întâlniri cu membrii Asociației, pe lângâ aprobarea bugetului și a altor probleme discutate, avand în vedere intrarea în vigoare a legii Zonelor Metropolitane nr.246/2022 s-a ales o noua structură de conducere astfel:

  • FAZAKAS NICOLAE- președinte
  • MORAR VASILE CĂLIN- vicepreședinte
  • GHIURCO DAN – membru
  • BERCEAN ALEXANDRU – membru
  • TEREC IOAN EUGEN – membru

Totodata s-a prezentat și stadiul actual al proiectului “Varianta ocolitoare Zalău Nord- Alternativă pentru descongestionarea traficului rutier pe DN 1 H în localitatile Zalău, Crișeni, Hereclean “ .Vă informam pe această cale, faptul că la data de 26.10.2022 a fost republicată pe SEAP, licitația pentru servicii de elaborare PUZ, SF, PAC/DTAC, PTE și asistență tehnică din partea proiectantului. La aceasta licitatie s-au înscris trei ofertanți, termenul maxim de evaluare a ofertelor fiind 01.04.2023.

Este un proiect foarte important, având drept scop fluidizarea  traficului în Zalău, la intrarea dinspre Crișeni, pe DN1H, la ieșirea spre comuna Hereclean, în interiorul localităților Crișeni și Hereclean și scoaterea traficului greu din localitatea Crișeni, realizând legătura cu primul tronson al centurii Zalău. Această centură va avea o lungime totala de 8.066 km, din care 0,564 km sunt pe teritoriul administrativ al municipiului Zalău, 6,8 km pe teritoriul comunei Crișeni și 0,702 pe teritoriul comunei Hereclean. Valoarea totala a întregului proiect este de 44 mil. euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

 

Cristian Taloş

Director Executiv ADI ZMZ

2 Thoughts to “COMUNICAT DE PRESĂ”

  1. […] Joi 23.02.2023 a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Zalău, întâlnirea AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău. Din această Asociație fac parte urmatoarele UAT-uri: : municipiul Zalău; orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei; comunele Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Șamșud, Vârșolț, Românași, Treznea, Sânmihaiu Almașului, Bălan și Coșeiu. În cadrul acestei întâlniri cu membrii Asociației, pe lângâ aprobarea bugetului și a altor probleme discutate, avand în vedere intrarea în vigoare a legii… Citeste mai mult […]

  2. […] Joi 23.02.2023 a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Zalău, întâlnirea AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău. Din această Asociație fac parte urmatoarele UAT-uri: : municipiul Zalău; orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei; comunele Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Șamșud, Vârșolț, Românași, Treznea, Sânmihaiu Almașului, Bălan și Coșeiu. În cadrul acestei întâlniri cu membrii Asociației, pe lângâ aprobarea bugetului și a altor probleme discutate, avand în vedere intrarea în vigoare a legii…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment