Comunicat de presă

Data: 24 iulie 2022

FINALIZAREA LUCRĂRILOR LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”AVRAM IANCU” ZALĂU  

UAT Municipiul Zalău a finalizat proiectul ”Creșterea eficienței energetice a Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” din municipiul Zalău”, SMIS 115362. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice a clădirilor publice la nivelul municipiului Zalău, respectiv la nivelul infrastructurii educaționale și de a contribui în mod direct la reducerea consumului de energie din surse convenționale și la reducerea emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă în timpul activităților umane. Principalele rezultatele ale proiectului sunt scăderea consumului anual de energie primară cu min. 50%, reducerea cu min. 50% a emisiilor de CO2 și utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru min. 10% din consumul total de energie. Impactul proiectului constă în asigurarea unor condiții semnificativ îmbunătățite de derulare a activității educaționale pentru cei peste 520 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar, reducerea impactului negativ asupra mediului, o utilizare judicioasă a resurselor financiare ale bugetului local și creșterea atractivității  unității de învățământ în rândul părinților, actualilor și viitorilor elevi. Valoarea totală a proiectului conform contractului de finanțare este 13.056.551,27 lei cu TVA, din care contribuția FEDR 6.015.862,35 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 920.073,07 lei, iar contribuția bugetului local este de 6.120.615,85 lei.

Alte informații se pot regăsi pe site-ul www.zalausj.ro, la secţiunea ”Proiecte şi programe” sau la următoarele persoane de contact: Mihaela Onuțan, manager de proiect, onutanmihaela@zalausj.ro, și Cristian Bîrjac, purtător de cuvânt, cristianbirjac@zalausj.ro, tel. 0260/610550.

 

2 Thoughts to “Comunicat de presă”

  1. […] Data: 24 iulie 2022 FINALIZAREA LUCRĂRILOR LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”AVRAM IANCU” ZALĂU   UAT Municipiul Zalău a finalizat proiectul ”Creșterea eficienței energetice a Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” din municipiul Zalău”, SMIS 115362. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest. Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice… Citeste mai mult […]

  2. […] Data: 24 iulie 2022 FINALIZAREA LUCRĂRILOR LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”AVRAM IANCU” ZALĂU   UAT Municipiul Zalău a finalizat proiectul ”Creșterea eficienței energetice a Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” din municipiul Zalău”, SMIS 115362. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest. Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment