Cemacon îşi vinde platforma din Zalău

Producătorul de cărămizi Cemacon vrea să vândă platforma pe care o deţine pe strada Fabricii din municipiul Zalău, compusă din vechea linie de producţie şi un teren de şase hectare. Din această tranzacţie, societatea şi-a propus să încaseze între 7 şi 8 milioane de euro.
„După inaugurarea fabricii noi de la Recea, în septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicată, astfel că funcţionarea liniei vechi din Zalău, care avea şi costuri mai ridicate, nu se mai justifică. Vânzarea acestor active este o idee pentru a mai uşura din povara creditelor”, a declarat Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţiei al Cemacon.
Compania negociază, de altfel, cu o instituţie bancară din România, restructurarea unui credit în valoare de aproximativ 27 milioane de euro la momentul accesării, utilizat pentru construcţia unei fabrici de cărămizi la Recea.
După cum susţine Stoleru, cele două active ce vor fi scoase la vânzare sunt evaluate la 3-4 milioane de euro, terenul, şi la circa 4 milioane de euro, linia de producţie. Aceasta din urmă ar putea fi cedată unui investitor din afara României, existând o variantă în Orientul Mijlociu.
În vederea derulării tranzacţiilor, acţionarii producătorului de cărămizi vor analiza, într-o adunare programată la sfârşitul lunii octombrie, înfiinţarea unei firme care să aibă ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Alte articole

One Thought to “Cemacon îşi vinde platforma din Zalău”

Leave a Comment