Amenajarea dormitorului: trucuri simple pentru un dormitor elegant și modern

Poți transforma un dormitor într-un spațiu elegant, prin câteva trucuri simple. De la lumina naturală, până la decorațiunile de perete alese, toate joacă un rol important în designul camerei. Găsește inspirație în ideile enumerate în continuare, pentru un decor deosebit:

  1. Alege paleta de culori potrivită.

 

Paleta de culori din dormitor are o influență asupra felului în care te simți. Astfel, pentru un efect liniștitor alege nuanțe pastelate. Acestea te pot ajuta să integrezi mai ușor mai multe elemente decorative, fără a crea impresia de spațiu aglomerat. Pentru un efect elegant, în funcție de culorile pastelate alese, folosește decorațiuni cu accente aurii sau argintii.

 

  1. Acordă importanță luminii naturale.

 

Lumina naturală influențează starea de spirit și oferă senzația de spațiu mai mare. Pentru un dormitor elegant alege ferestre de mari dimensiuni, pentru a permite luminii să pătrundă în dormitor – aceasta va pune în evidență fiecare element decorativ din cameră.

 

  1. Alege cu grijă elementul central al camerei – patul.

 

Când te gândești la patul din dormitor cel mai probabil te gândești la confort și relaxare, însă ce trebuie să știi este că acesta joacă un rol important în designul camerei. Pentru o estetică elegantă, alege un pat în ton cu elementele decorative și culorile alese și poziționează-l pe un perete alăturat ușii.

 

  1. Folosește decorațiuni potrivite.

 

Pentru accente elegante și moderne alege decorațiuni de perete ce vor schimba total aspectul camerei. Poți decora camera cu tablouri canvas Black & Gold, ce oferă un aspect inedit spațiului decorat. De asemenea, sunt potrivite și pernele decorative, oglinzile și plantele, pe care trebuie să le alegi în funcție de mobilierul și paleta de culori din cameră.

 

Așadar, prin alegerea decorațiunilor potrivite și folosirea luminii naturale, a culorilor potrivite poți transforma o cameră simplă într-un spațiu modern și elegant.

 

Sursă foto: Pinterest.com