1 milion de lei pentru lucrări efectuate de Citadin în acest sfârșit de an

Un Proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de Consiliu local municipal, ce va avea loc vineri, 8 decembrie, prevede o rectificare bugetară, cea de-a doua în interval de două luni votată de consilierii locali din Primăria Zalău. Această rectificare prevede alocarea sumei de 1 milion de lei unor activități de întreținere și reparații ce vor fi efectuate în perioada rămasă până la sfârșitul anului, în municipiu.

Beneficiar al sumei de 1 milion de lei provenită și din economiile făcute la bugetul local în decursul anului, este SC Citadin, societatea aflată în subordinea municipalității. Consilierii locali vor vota pentru alocarea, din această sumă, a 450.000 de lei pentru întreținerea spațiilor verzi, a parcurilor și grădinilor publice în următoarea perioadă, în timp ce 350.000 de lei vor merge salubrizare și activitățile de deszăpezire carosabil și ecarisaj, iar suma de 200.000 de lei va fi alocată reparațiilor ce vor fi făcute în perioada imediat următoare pe anumite străzi din Zalău. Citadin a motivat că această sumă este necesară pentru cheltuieli ce vor fi efectuate până la sfârșitul acestui an, lucru specificat și în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Concret, banii ce vor merge către Citadin, în cazul în care proiectul va fi votat, sunt din rezerva bugetară (aproximativ 253.000 de lei), dar și de la capitolul „Iluminat public” de unde se transferă 100.000 de lei. Suma de 350.000 de lei provine din capitolul „Protecția Civilă”, iar din capitolul „Autorități executive” se vor transfera către Citadin 150.000 de lei. 34.000 de lei vor fi transferați dintr-o sumă ce provine dintr-o rectificare de buget făcută anterior, “din sume alocate suplimentar pentru echilibrare”, iar 113.000 de lei provin de la capitolul “plăți efectuate în anii precedenți și recuperate în anul curent”. 

Luna trecută, în urma unui proiect de hotărâre, consilierii locali au mai votat o rectificare bugetară, o parte din banii alocați achiziționării terenului pentru construirea parcului industrial au fost transferați către amenajările spațiilor pietonale din centrul municipiului și din câteva cartiere, pentru modernizarea grădiniței Meseș precum și cheltuieli efectuate cu elaborarea unui studio de trafic din cadrul proiectului Mobilitate urabană durabilă Zalău”.

 

Alte articole

Leave a Comment