„Ziua Maghiară Sălăjeană” va fi sărbătorită la Zalău

Organizaţia Uniunii Democrate a Maghiarilor (UDMR) filiala Sălaj, în parteneriat cu UDMR Zalău, Asociaţia Culturală „Szilágyság” şi Asociaţia „Pro Zilah”, cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, organizează duminică 22 septembrie, „Ziua Maghiară Sălăjeană”. Evenimentul va avea loc în parcarea din spatele Primăriei începând cu ora 12. Potrivit organizatorilor, în intervalul orar 12-18, pe scena special amenajată din spatele Primăriei Zalău, va avea loc un spectacol de dansuri populare susţinut de formaţiile din judeţ, iar începând cu ora 14 va avea loc o defilare dedicată viei şi vinului. În programul „Zilei Maghiare Sălăjene” sunt incluse şi concerte de muzică uşoară susţinute de formaţia „Orion” şi Janicsák Veca, dar şi un stand up comedy cu Ősz Ferenc. În locaţia precizată vor fi amenajate corturi speciale de păstare a tradiţiilor şi a satelor, şi în aceleaşi timp se vor organiza diferite concursuri. Este vorba despre concursul de gătit bográcsos şi concursul de vinuri, la care participanţii vor putea lua parte. Tot dumincă, la finalul evenimentului în jurul orei 20,30, va fi organizată, special pentru participanţi, o tombolă cu obiecte de valoare.

Alte articole

3 Thoughts to “„Ziua Maghiară Sălăjeană” va fi sărbătorită la Zalău”

 1. Vasile zis Lotzi

  “Un roman in tren. Se relaxeaza omu’, isi scoate pantofii si incaltza o pereche de papuci comozi, cand observa pe locul din stanga un ungur, pe locul din dreapta un ungur.
  Dupa juma de ora romanu’ politicos catre unguri:
  – Eu ma duc sa iau o bere, voi vretzi ceva?
  Ungurul din stanga:
  – Da, o cola fara gheata.
  Dupa ce pleca sa ia bauturile ungurul din stanga ii ia un pantof si scuipa bine in el si il pune la loc.
  Aduce romanu’ bauturile, dupa juma de ora ii intreaba din nou.
  Ungurul din dreapta:
  – Adu si mie o cola cu gheata.
  Romanu’ pleaca dupa bauturi, ungurul din dreapta scuipa si el bine in celalalt pantof.
  Inainte de destinatie, romanul isi pune pantofii si isi da seama de situatzie, dupa care politicos li se adreseaza:
  – Ma intreb: oare cand o sa inceteze ura asta intre romani si unguri, cand o sa putem sa ne purtam si noi civilizat, fara sa ne scuipam in pantofi, fara sa ne pisam in cola … “

 2. cetatean

  Sarbatoarea a fost una cu circuit inchis!Probabil cu mancarurile din ceaune au vrut sa bage boala in romani,ca nu au vandut nimic si-au hranit numai artistii si cativa oficiali.Gratis sau pe bani numai daca mai ramane a fost sloganul bucatarilor.

 3. Curios ?

  Da televizorul de la tombola cine l-a castigat?

Leave a Comment