Zălăuanii sunt aştepaţi la teatru – “Omul din la Mancha”

Primăria Municipiului Zalău şi Casa Municipală de Cultură invită zălăuanii la spectacolul de teatru “Omul din la Mancha”.

Piesa, în interpretarea actorilor Teatrului „Regina Maria” din Oradea, va fi jucată pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, marţi 10 niembrie, de la ora 18. Preţul unui bilet este de zece lei. Biletele se pun în vânzare începând de luni, 2 noiembrie, la casieria Casei Municipale de Cultură care este deschisă de luni până joi, în intervalul ora 10-18, respective vineri de la 10 la 15.

“Omul din La Mancha”, bazat pe romanul epic din secolul al XVII-lea al lui Cervantes, Don Quijote, este un musical remarcabil, emoționant și tulburător totodată, fiind unul dintre primele spectacole care au pus în valoare o operă literară de o asemenea anvergură.
Acțiunea se desfășoară în Spania, în perioada “Inchiziției”, iar musicalul “Omul din la Mancha” e prezentat prin folosirea procedeului de teatru-în-teatru. La ridicarea cortinei publicul spectator îl va descoperi chiar pe autor, Miguel de Cervantes, care se află în închisoare, așteptând să fie judecat de “Inchiziție”. Iar când ceilalți prizonieri din celulă încearcă să-i fure posesiunile, inclusiv manuscrisul pentru romanul său, Cervantes le propune un proces prin care va demonstra valoarea manuscrisului printr-o reconstituire a acțiunii, ajutat fiind de câțiva prizonieri, care vor juca și ei în „micul spectacol”.

Spectacolul, realizat la Teatrul “Regina Maria” din Oradea, poartă semnătura lui Korcsmaros Gyorgy, regizorul „responsabil” și de succesul musical-ului “Scripcarul pe acoperiș” – care s-a jucat vreme de patru stagiuni, având un traseu strălucit atât în țară, cât și în străinătate. Din echipă mai fac parte: scenograful Paul Salzberger – Israel, Amalia Judea – realizatoarea costumelor, coregraful Bakó Gábor -Ungaria, dar și Ari Nagy Sándor – orchestrația și Ovidiu Iloc – pregătirea muzicală și dirijarea orchestrei.

Leave a Comment