Statiunile preferate ale romanilor de pe litoralul bulgaresc

In fiecare an Bulgaria devine o tara din ce in ce mai vizitata de publicul autohton, indiferent ca ne raportam la anotimpul alb sau la zilele efervescente ale sezonului estival. Iar pentru ca perioada concediilor deja a apus, majoritatea persoanelor planificandu-si in momentul de fata sejururile prelungite din timpul verii toride, a sosit momentul ca noi sa ne indreptam atentia cate topul statiunilor de pe litoralul Bulgariei, listandu-le pe primele cinci dintre acestea.

Sfarsitul anului 2015 nu a modificat liderul incontestabil al acestor statiuni mirifice, Sunny Beach fiind considerata una dintre destinatiile estivale europene de prima clasa. Un procentaj uimitor din fluxul turistic, de aproximativ 87%, si-a indreptat in vara anului trecut atentia catre aceasta statiune, iar lucrurile nu par a se schimba daca aruncam o privire asupra rezervarilor deja efectuate pentru sejururile pe litoral 2016 Bulgaria.

Situata la nu mai putin de 35 de kilometri fata de orasul Burgas, statiunea Sunny Beach impresioneaza prin fiecare fasie de plaja, farmecele ei fiind reprezentate deopotriva de valurile aburinde si de nisipurile fine. Nici cumulul fascinant de circa 400 de unitati de cazare nu reprezinta un atribut pe care il puteti intalni la fiecare pas, diversitatea tarifara ilustrand un alt avantaj masiv al acestei statiuni vecine.

Cu doar trei procente mai jos se situeaza statiunea Nisipurile de Aur, o destinatie ce stabileste un raport de antiteza cu Sunny Beach din perspectiva divertismentului social. Da, statiunea Nisipurile de Aur este ideala pentru turistii care doresc sa se bucure din plin de un sejur linistit, asa cum sunt famiile numeroase.

Spatiile de cazare disponibile ating pragul de 90, noua dintre acestea bucurandu-se de un calificativ de cinci stele. Insa, turistii care nu dispun de resurse financiare deosebit de volubile vor avea de unde sa aleaga, detaliile existente pe platforma Traveo fiind mai mult decat graitoare pentru varietatea si competitivitatea preturilor locale.

Albena se mentine si ea in top trei, unul dintre principalele motive fiind reprezentat de pozitia sa geografica privilegiata. Astfel, cei care pasesc pe fascinantele sale plaje isi pot imbogati experienta turistica prin intermediul unei vizite atipice, extremitatea sa sudica gazduind una dintre cele mai frumoase microdelte europene – „Baltata”.

Famiile sunt acelea care aleg tot mai adesea statiunea Albena tocmai pentru ca hotelurile si resorturile locale se ocupa sa le ofere acestora facilitati ce le pot infrumuseta sejurul. Plaja este si ea un aliat de nadejde pentru parintii precauti, tocma pentru ca infatiseaza o latime de 150 de metri.

Urmand un concept turistic occidental, statiunea Duni a ajuns sa ocupe cea de-a patra pozitie in topul turistilor romani. Interesant este faptul ca Duni urmareste in continuare calapodul dupa care a fost creata, ea fiind o statiune intima, restransa, ce functioneaza in mare parte in regim all inclusive.

Astfel, turistii care ajung in peisajele spectaculoase ale statiunii amplasate intr-un golf masiv – la doar 40 de kilometri de orasul Burgas si mai putin de 7 kilometri de Sozopol au sansa sa fie rasfatati cu o sumedenie de facilitati de lux. Asa cum probabil va asteptati, lista incepe cu bogatele resurse de agrement, de mentionat fiind terenurile de tenis si dotarile nautice si se termina cu un impozant amfiteatru.

Nessebar nu ne tradeaza si devine ocupanta ultimei pozitii in topul nostru privilegiat. O statiune de pe litoralul bulgaresc care uimeste de fiecare data prin istoria sa prolifica, desfasurata pe parcursul a mai mult de 9000 de ani. Desi statiunea este una cu adevarat cosmopolita, turistii care vor sa patrunda misterele arhitecturii de mult apuse sunt invitati sa viziteze orasul Nessebar – un centru istoric ilustrativ pentru tara vecinilor nostri.

Alte articole

Leave a Comment