Tăiere ilegală şi furt de arbori în Şamşud şi Băbeni

Poliţiştii Postului de Poliţie Şamşud au dat, la sfârşitul săptămânii trecute, şapte amenzi, în valoarea totală de 1.500 de lei, în urma unor controale, pe linia furtului de material lemnos, desfăşurate în localităţile Şamşud şi Valea Pomilor.
Tot la finele săptămânii trecute, mai exact vineri, 15 ianuarie, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii Postului de Poliţie Băbeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că V.L., din localitate, a tăiat, în data de 8 ianuarie, 12 arbori de esenţă plop şi salcie, din proprietatea sa, fără ca aceştia să fie marcaţi. În urma calcului valoric efectuat de Ocolul Silvic, s-a constatat că valoarea acestora este de aproximativ 2.005 lei.
În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Gîrbou s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că V.H., din Gîrbou, a tăiat fără drept, în data de 1 septembrie 2015, 18 arbori nemarcaţi, din specia salcâm şi răchită, de pe un teren din afara fondului forestier Călacea. Prejudiciul cauzat de acesta este de aproximativ 690 de lei.
Potrivit sursei citate, în ambele cazuri, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, respectiv tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute de Legea 46/2008, privind Codul Silvic.

Alte articole

2 Thoughts to “Tăiere ilegală şi furt de arbori în Şamşud şi Băbeni”

  1. Anonim

    sunt penibili, nu ca i-au prins pe astia mici, ci deoarece nu ii prind pe cei mari. Altii fura cu tirurile si ei ii vad pe cei cu caruta? ce poti deduce de aici? ca sunt corupti? ca sunt prosti? sau sunt corupti+prosti+dobitoci?

  2. Anonim

    adica a furat de la el de casa si politia ce face? il amendeaza? pai de ce nu-I omoara, sa-i impuste pe hotii! cum dracul isi permit oamenii sa fure din propria avere? 🙁
    RUSINE !!! cui? politiei si mai ales POLITICIENILOR de rahat care au facut asemenea legi tampite !

Leave a Comment