Sortimentele de pizza care atrag atentia publicului romanesc

Un simbol al bucatariei cu specific italian, pizza a ajuns sa fie considerata o delicatesa si de catre reprezentantii publicului autohton, acestia dovedind un apetit spectaculos pentru acest fel de mancare, nu mai putin de 50% alegand sa serveasca o pizza in oras la sfarsit de saptamana. Insa, pentru ca vorbim despre o paleta larga de sortimente disponibile, atunci trebuie sa mentionam faptul ca patru la numar sunt retetele care impresioneaza romanii de pretutindeni, acestia alegandu-le in versiunea cu blat subtire, clasic sau pufos.

De departe, principala pozitie revine sortimentului „Capriciosa”, acesta intrunind in a sa compozitie majoritatea ingredientelelor care ne incanta papilele gustative. Astfel, la o vizita de weekend intr-o pizzerie Ploiesti vom avea ocazia de a degusta un blat subtire, usor crocant, acoperit cu un pat de sos de rosii proaspete, stropit cu frunzulite de busuioc, peste care se presara din belsug sunca de casa, ciuperci, mozzarella si masline fara samburi. La prima vedere, Capriciosa poate fi considerata o reteta care impresioneaza prin echilibru, prin armonia dintre dulce si sarat, potrivindu-se deopotriva cu specialitatile de sos picant sau dulce, dupa preferintele clientilor.

In continuare, vorbim despre pizza taraneasca, unul dintre cele mai bogate rasfaturi garonomice pe care le putem selecta din meniul unei pizzerii autohtone. De aceasta data, ideal ar fi sa mizati pe un blat clasic in momentul in care serviti pizza taraneasca, de vina fiind compozitia sa abundenta in kaiser ori bacon, ardei gras, feliute de rosii coapte, topping-ul parfumat de mozzarella si porumb din belsug. Bineinteles, la alegerea dumneavoastra aveti oportunitatea de a-i adauga acesteia un extra – topping, fie sub forma unui sortiment de carne – carnati, respectiv sunca, sau sub forma surplusului de branzeturi. Orice restaurant Ploiesti care se respecta o sa va puna la dispozitie posibilitatea de a va personaliza pizza dupa bunul plac, in special daca vorbim despre un preparat ” in – house”.

Cel de-al treilea sortiment preferat de catre romani este reprezentat de pizza mexicana, decorata cu feliute de jalapenos, salam uscat si porumb. Unele retete adauga la acest mix si boabe de fasole rosie, aceasta fiind o tactica populara a bucatarilor care doresc sa isi introduca potentialii clienti in atmosfera culinara cu specific mexican. De remarcat este faptul ca pizza mexicana este compatibila cu persoanele ce adora gustul picant, cei ce nu sunt adeptii activi ai combinatiilor iuti fiind sfatuiti sa se orienteze catre alte sortimente. Acestea pot fi deopotriva „Quatro Stagioni”, „Quatro Formaggi” sau „Carnivora”.

Nu in ultimul rand, vom acorda creditul cuvenit unui sortiment longeviv in bucataria italiana, acesta fiind pregatit cu tact de catre maestrii bucatari. Bineinteles, vorbim despre pizza margherita, cea care aduce laolalta blatul sau subtire acoperit cu o mantie densa de sos rosu, la care se adauga clasica savoare a busuiocului proaspat si suvite generoase de mozzarella. Acestea ar fi, in mare parte, sortimentele celebre in randul consumatorilor autohtoni, acestia alegand de fiecare data sa se rasfete la sfarsit de saptamana cu o pizza delicioasa. Iar daca este servita intr-un ambient reconfortant alaturi de cei mai buni prieteni, atunci putem spune ca avem toate ingredientele pentru un weekend reusit.

Leave a Comment