Operația de liposucție remodelează estetic formele corpului

În ultimii ani, operațiile estetice au devenit foarte populare și în rândul oamenilor de rând, nu doar a vedetelor – cum se obișnuia înainte. Remodelarea estetică a corpului se află pe lista dorințelor oricărei persoane care se confruntă cu problema excesului de grăsime.

Dacă exercițiile de fitness și dieta riguroasă stabilită de un medic nutriționist nu au dat roade, avem nevoie de o altă soluție care să ne ajute să scăpăm de depozitele de grăsimi, iar una dintre metodele eficiente la care putem apela este liposucția.

Operația de liposucție  – sau lipoapirația cum mai este aceasta denumită – se înscrie pe lista celor mai solicitate proceduri de liposucție și poate fi aplicată la nivelul mai multor zone – față, gât, brațe, abdomen, coapse, gambe ș.a.m.d.

Ce este liposucția abdominală ?

Liposucția abdominală – denumită și abdominaplastie este procedura ce presupune extragerea de țesut adipos de la nivelul regiunii abdominale. Specialistul va realiza niște incizii foarte fine, iar prin mijlocirea unor tuburi – denumite canule – de diverse dimensiuni  care sunt conectate la un aspirator va scoate grăsimea.

Anestezia poate fi locală, cu sedare sau generală – în funcție de localizare și de numărul de arii operate.

Cât costă o operație de liposucție

Liposculptura constituie unul dintre mijloacele prin care corpul poate prinde conturul dorit, iar costul unei astfel de proceduri se stabilește în funcție de o serie de factori. Orientativ, o liposucție abdominală poate costa între 1700 și 2500 euro, dar pentru a afla suma exactă cel mai bine ar fi să îți faci o programare la chirurgul estetician. În cadrul consultației, vei hotărî împreună cu acesta ce proceduri sunt necesare pentru remodelarea estetică a corpului tău.

În ce constă recuperarea după liposucție

Orice intervenție chirurgicală are riscurile ei, dar acestea pot fi reduse dacă se apelează la un specialist cu experiență. În prima seară după operație, durerile vor fi moderate și se pot ține sub control datorită administrării de medicamente. Anumite mișcări bruște pot fi dificile și pot provoca durere, de aceea este necesar repaosul total. Pentru a grăbi procesul de vindecare, pacientul va purta pansamente elastice pe zonele operate timp de aproximativ o lună. Este posibil ca în primele zile să se păteze pansamentul, dar acesta va fi schimbat la indicațiile specialistului.

Una dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre o astfel de intervenție este setarea unor așteptări realiste. În plus, rezultatele finale se vor putea observa câteva luni mai târziu după ce corpul se va recupera complet.

De altfel, specialiștii susțin că rezultatele variază în funcție de stilul de viață pe care îl ai. De asemenea, în primele luni, vei avea mai multe vânătăi în zonele operate, dar când tumefierile se vor retrage, efectele se vor vedea imediat.

Durata operației de liposucție

În general, timpul operației de liposucție poate varia în funcție de mai mulți factori – de pildă, nivelul de țesut adipos acumulat pe zona corporală, tipul de anestezie ales etc. În medie, această intervenție poate dura până la câteva ore, dar după finalizarea procesului de recuperare, corpul tău își va recupera remodelarea estetică. Programează-te la o consultație și scapă de grăsimile nedorite!

(P)

 

Leave a Comment