Tenismenul Raul Ciupe s-a oprit pe tabloul principal la Campionatul Naţional

Prezent pentru prima dată la Campionatul Naţional de tenis de câmp rezervat copiilor până în 18 ani, zălăuanul Raul Ciupe a avut un parcurs destul de bun, reuşind să se califice pe tabloul principal chiar dacă adversarii săi au fost cu trei ani mai mari decât el. Sportivul legitimat la Palatul Copiilor din Zalău a evoluat în calificări, unde a reuşit să câştige două meciuri, calificându-se apoi în tabloul principal.
În primul meci, Raul Ciupe a trecut în două seturi de Tudor Turdean, de la TC Sun Alba Iulia, câştigând cu scorul de 6 – 3, 7 – 6, după ce s-a impus la cinci în tie-break. A urmat duelul din turul doi, unde tenismenul zălăuan l-a învins în trei seturi, 2 – 6, 6 – 4, 7 – 5 pe piteşteanul George Negru, obţinând astfel calificarea în tabloul principal de 32. Raul Ciupe l-a întâlnit peTudor Diaconu (CSM Bacău), în faţa căruia a cedat în două seturi, 0 – 6, 6 – 7, după ce tie-break-ul s-a încheiat cu scorul de 14 – 12 în favoarea băcăuanului.
„A fost primul turneu la categoria 18 ani pentru el, iar concursul a fost foarte puternic, fiind vorba de Campionatul Naţional. Raul s-a descurcat foarte bine, având în vedere că adversarii săi au fost mult mai experimentaţi. Primul meci l-a câştigat fără probleme, iar în turul doi a început mai greu. În primul set, adversarul său a jucat foarte bine, dar Raul a revenit în seturile doi şi trei. Al doilea set din meciul de pe tabloul principal a fost foarte disputat, s-a mers „cap la cap” până la tie-break, unde Raul a pierdut cu 12 – 14 după ce a avut patru minci de set”, ne-a povestit Mircea Ciupe, tatăl sportivului.
Iniţial, Raul Ciupe a avut planificat un turneul la Timişoara, rezervat categoriei de 16 ani. „Din cauza numărului redus de participanţi şi a nivelului scăzut, am preferat să participe la Campionatul Naţional, chiar dacă a avut adversari mai mari decât el şi mai valoroşi”, a explicat tatăl tenismenului.
La finalul acestei săptămâni, sportivul pregătit de Mihai Anca va participa la un turneu organizat la Ştei, iar în luna iunie va evolua în cadrul unui turneu internaţional programat la Budapesta.

One Thought to “Tenismenul Raul Ciupe s-a oprit pe tabloul principal la Campionatul Naţional”

  1. […] Prezent pentru prima dată la Campionatul Naţional de tenis de câmp rezervat copiilor până în 18 ani, zălăuanul Raul Ciupe a avut un parcurs destul de bun, reuşind să se califice pe tabloul principal chiar dacă adversarii săi au fost cu trei ani mai mari decât el. Sportivul legitimat la Palatul Copiilor din Zalău a evoluat în calificări, unde a reuşit să câştige două meciuri, calificându-se apoi în tabloul principal. În primul meci, Raul Ciupe a trecut în două seturi de Tudor Turdean, de la TC Sun Alba Iulia, câştigând cu scorul de 6 – 3, 7 – 6, după ce …read more […]

Leave a Comment