Diferite tipuri de vacanţe în SUA

Vacanţe de vară accesibile chiar şi pentru studenţi? Da, este posibil. Fiind student este chiar mai benefic decât credeţi. Călătorind este extrem de profitabil dacă reuşiţi să cunoaşteţi ţara străină, să experimentaţi cultura şi tradiţiile locale, precum şi să vă faceţi prieteni noi. Programele de muncă fac acel lucru posibil, chiart mai mult – vă permit să experimentaţi culturi diferite prin munca cu diferite persoane din întreaga lume. Majoritatea acestor programe au setat timpul pentru vizitarea şi explorarea ţării. Deoarece procesul de angajare este legal, iar dumneavoastră veţi plăti taxe în timpul programului, veţi avea şi opţiunea să vă rambursaţi taxele când vă întoarceţi acasă.

 

Programele de schimb cultural reprezintă o oportunitate excelentă pentru a experimenta diferite tipuri de vacanţe. Dacă plecaţi de acasă şi trăiţi într-o ţară străină pentru un timp mai lung, atunci puteţi învăţa multe – călătoria vă permite să experimentaţe viaţa zilnică şi cultura din acea ţară, să cunoaşteţi persoane din diferite ţări, precum şi să câştigaţi ceva bani în plus pe care îi puteţi cheltui pe mai multe vacanţe! Trebuie doar să completaţi un formular, să scrieţi o scrisoare motivaţională, să asiguraţi documentele necesare şi să plătiţi taxa de înscriere care acoperă selecţia participanţilor, comisionul de înregistrare, pregătirea documentelor, informaţiile utile şi asigurarea. Pentru nişte comisioane adiţionale, puteţi să aveţi pe cineva care să vă caute un loc de muncă (nu trebuie să mai trimiteţi alte CV-uri şi scrisori de intenţie) sau să vă găsească biletele de călătorie. De asemenea, puteţi călători şi munci cu prietenii dumneavoastră, deoarece angajatorii găsesc acest aspect util.

 

Majoritatea locurilor de muncă sunt în zona de servicii, cum ar fi: administrarea hotelurilor, cameriste, chelneri, muncitori pentru parcurile de distracţii etc. Totuşi, dacă nu sunteţi motivat şi angajatorul dumneavoastră observă acest lucru, puteţi oricând aplica pentru o altă poziţie. Chiar şi cele mai simple şi necalificate locuri de muncă pot fi un pas important în carieră sau să vă ajute în a afla cariera potrivită.

 

Una dintre cele mai bune beneficii ale programelor de schimb cultural o reprezintă mediul internaţional. Colegii dumneavoastră nu vor fi doar locali, sunt şi foarte mulţi alţi participanţi ai programelor de schimb cultural din toată lumea. Este inevitabil – veţi cunoaşte foarte multe naţionalităţi şi o veţi putea prezenta pe a dumneavoastră.

 

Poate trebuie să vă prezentaţi în curând lucrarea de licenţă şi nu aveţi o temă? Călătoriile şi noile experienţe vă pot inspira şi motiva, poate veţi descoperi un subiect despre care să scrieţi. De exemplu, puteţi scrie despre tradiţiile amerindienilor, viaţa de zi cu zi şi integrarea acestora în cultura vestică. Aţi auzit probabil că aceştia sunt foarte izolaţi şi închişi, totuşi dacă veţi cunoaşte pe cineva care este prieten cu Nativii Americani, există o posibilitate mare să îi cunoaşteţi şi dumneavoastră, astfel să cunoaşteţi cultura din interior. Acest lucru reprezintă o şansă de a vă testa toleranţa şi independeţa. Doar imaginaţi-vă că trăiţi aproape de lacurile superbe şi de pădurile verzi, trebuie să mergeţi cu bicicleta şi să nu aveţi acces la internet – este infricoşător, nu? Nu este aşa de rău pe cât sună, de fapt acest lucru reprezintă o experienţă satisfăcătoare. Sau poate sunteţi fermecaţi de oraşele mari şi aglomerate sau de plajele frumoase? Poate New York sau Miami reprezintă locurile mult visate?

 

Cazarea este, de obicei, asigurată de angajatorul dumneavoastră. Dacă ajungeţi să munciţi într-un restaurant, cafenea sau orice alt loc relaţionat cu mâncare, este foate probabil să aveţi inclus şi prânzul sau cina, sau să primiţi un discount decent pentru aceasta. Programele de Work and Travel nu au nimic în comun cu condiţiile de muncă insuportabile şi plata proastă. Comisioanele programului vor fi plătite foarte repede şi veniturile vă vor permite să călătoriţi şi să exploraţi locuri noi. În unele cazuri, când persoanele doresc să câştige o anumită sumă de bani, aceştia vor căuta mai multe locuri de muncă. Angajatorii care participă în program vor fi controlaţi cu atenţie de către organizaţia de work and travel, astfel, în caz de neînţelegeri sau probleme cu angajatorul, veţi primi informaţii şi ajutor.

 

După cum am menţionat, dacă lucraţi în cadrul unui astfel de program, procedura este legală, astfel un student trebuie să plătească taxe, iar mai târziu poate aplica pentru returnarea sumei plătite în plus. Acest proces nu este aşa de complicat pe cât pare şi poate fi făcut pe cont propriu, dar dacă doriţi să îl faceţi mai repede şi să evitaţi greşelile, vă recomandăm să căutaţi îndrumare profesională. Este important ca firma pe care o alegeţi pentru returnarea taxelor să lucreze rapid şi eficient – să aibă ani de experienţă, contacte internaţionale cu autorităţile fiscale, cunoştinţe de consultanţă şi să răspundă tuturor întrebărilor dumneavoatră. Astfel, veţi salva timp preţios şi nu veţi avea de-a face cu legile locale, care pot fi chiar complexe şi greu de înţeles pentru străini. Există cazuri când studenţii plătesc taxe pe care nu trebuie să le plătească – este mai bine să lăsaţi profesioniştii să se ocupe de astfel de situaţii. Ei se vor ocupa mai rapid şi va fi mult mai eficient decât dacă aplicaţi singur. Ajutorul profesional poate fi de folos şi atunci când aveţi documentele lipsă de la angajatorul dumneavoastră sau dacă doriţi să aplicaţi pentru anii anteriori, deoarece perioada limită de aplicare în SUA este cu până la trei ani în urmă, astfel, aveţi grijă să nu rataţi acest aspect.

 

Sunt mulţi factori care pot impacta returnarea taxelor, cum ar fi cât timp aţi petrecut în ţară, suma câştigată, taxele reţinute etc. Suma returnabilă aproximativă poate fi calculată cu un calculator online gratuit. De asemenea, există o opţiune să aplicaţi pentru returnarea taxelor din SUA online, fără să fiţi nevoiţi să plecaţi de acasă. Este important să aflaţi dacă există şi alte taxe ascunse. De obicei, trebuie să plătiţi compania doar după ce rambursarea a fost efectuată.

 

 

 

Leave a Comment