Gestul unui adolescent de 17 ani, după ce un zălăuan l-a găzduit peste noapte

Jandarmii sălăjeni au depistat, pe timpul patrulării de noapte pe raza municipiului Zalău, marți, 19 septembrie, o persoană ce avea un comportament suspect, aceasta aflându-se, la ora 1.30, în faţa unui bancomat, încercând să extragă bani de pe un card care nu îi aparţinea.

Persoana în cauză, un tânăr de 17 ani din localitatea Scorţeni, judeţul Prahova, a încercat de mai multe ori să introducă codul pin al cardului. Asupra acestuia s-a găsit un portofel conţinând bani, act de identitate, permis de conducere, card de sănătate şi două carduri bancare, acestea aparţinând unui bărbat de 53 de ani din Zalău.

În urma verificărilor s-a stabilit că făptuitorul a fost găzduit pentru o noapte de persoana vătămată, într-un apartament din municipiu, iar persoana în cauză, profitând de neatenţia proprietarului, i-a sustras portmoneul din buzunarul unei geci aflate pe un cuier lângă uşa de intrare. Pe numele făptuitorului s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, conform art. 229 Cod Penal, acte care urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj recomandă cetăţenilor să manifeste vigilenţă cu privire la bunurile personale şi să fie cu băgare de seamă în privinţa persoanelor necunoscute pe care le găzduiesc, pentru a nu deveni victima unei infracţiuni de furt.                              

 

Leave a Comment