Chef Adrian Szucs, pregătit să facă senzaţie la un concurs culinar din Coreea de Sud

Cheful sălăjean Adrian Szucs va participa, în perioada 12-14 mai, alături de alţi membri ai Echipei Culinare a României, la o nouă ediţie a competiţiei culinare internaţionale Korea Challenge Cup. Evenimentul va avea loc în metropola Dajeong, situată în centrul Coreei de Sud, delegaţia României fiind formată din membri ai Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) și Euro-Toques Romania. Aceasta este cea de-a treia participarea românească în ţara asiatică, în urma invitaţiilor venite de la partenerii sud-coreeni. Întrecerea se va desfășura în Centrul Expozițional din Daejeon City, Coreea de Sud.

Din echipa României fac parte şi Iulia Draguţ, preşedintele ACEEA, şi Radu Zărnescu, preşedinte Euro-Toques, dar şi alţi chefi renumiţi, mulţi dintre ei cunoscuţi publicului din participările la concursurile culinare televizate.
“Avem o echipă puternică, determinată, iar șansele sunt de a câștiga aurul în cât mai multe medalii sunt maxime. Am câștigat, în 2017, Cupa evenimentului, iar în acest an suntem cel puțin la fel de hotărâți să o facem din nou”, spun cei care alcătuiesc echipa României.

Cunoscutul maestru culinar sălăjean Adrian Szucs a fost desemnat “Bucătarul anului 2017” de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România. Titlul i-a fost acordat la secţiunea “Eveniment Culinar Tradiţional”, pentru întreaga sa activitate depusă în organizarea Festivalului Naţional “Tradiţii şi obiceiuri româneşti la Zalău” – Cânt şi joc pe plai străbun, care s-a desfăşurat în perioada 10-12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei Zalău.

Szucs a fost răsplătit şi cu o diplomă aniversară ACEEA, cu prilejul a 10 ani de existenţă a asociaţiei profesionale, pentru implicarea sa în activităţile şi proiectele culinare, dar şi cu o diplomă de merit din partea Institutului Naţional de Gastronomie, “pentru merite deosebite aduse în sprijinirea şi promovarea gastronomiei în România”. Ultima participare la un concurs internațional a fost la sfârșitul anului 2017, la concursul GastroMak din Strumica, Macedonia. Adrian Szucs a strâns la finalul acestei competiții nu mai puțin de cinci medalii de aur, una de argint, precum și o distincție specială împreună cu echipa din România. Echipa României a fost premiată în prezența unor oficialități de prim rang din Macedonia – primul ministru Zoran Zaev, ministrul Culturii, dar și oficialități din localitate, printre care s-a aflat și primarul orașului Strumica.

Leave a Comment