Centralele termice pe peleți – alternativa ideală pentru încălzirea pe gaze naturale în 2018!

Începutul anului 2018 a marcat o nouă scumpire a gazelor naturale, această nouă ridicare a prețului fiind cea de-a treia mărire aplicată gazelor naturale în ultimii cinci ani în România. În astfel de condiții, încălzirea locuințelor cu centrale termice pe gaze naturale constituie o provocare financiară pentru mulți dintre români, obținerea de căldură și apă caldă cu ajutorul peleților, remarcându-se ca o alternativă din ce în ce mai fiabilă.

Pe o piață competitivă din punct de vedere al prețurilor combustibilului și instalațiilor (cazanele pe peleți, disponibile pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti/, sunt extrem de avantajoase pentru toți românii), încălzirea pe peleți reprezintă o variantă care merită luată în considerare.

De ce sunt mai bune centralele termice pe peleți ca modalitate de încălzire în 2018?

Acțiunea combinată a evoluției prețului gazelor naturale și scăderea prețului peleților înclină balanța în favoarea încălzirii cu peleți ca mod de obținere a apei calde menajere și a căldurii în gospodăriile românilor. Iată care sunt câteva dintre considerentele pe care trebuie să le aibă în vedere o persoană care are de optat între aceste două modalități de încălzire:

  • Prețul gazelor este de 88,28 Lei/MWh în timp ce prețul unei tone de peleți este de aproximativ 550-700 Lei. În cazul unei locuințe cu o suprafață de circa 150 de metri pătrați, în perioada de iarnă, cu o tonă de peleți se asigură căldura și apa caldă pentru două luni și jumătate, în situația în care se optează pentru o centrală cu automatizare. O centrală termică pe gaze naturale o să consume destul de mult pentru a asigura căldură necesară, dat fiind faptul că are nevoie de o putere ridicată pentru o astfel de suprafață.
  • Peleții sunt un tip de combustibil ecologic și foarte avantajos la ardere – în comparație cu orice alt tip de combustibil, peleții sunt rezultatul unui proces de producție care la rândul lui este foarte benefic pentru mediul înconjurător. Chiar și materialul rezultat în urma procesului de ardere (cenușa) este un produs care poate fi utilizat ca îngrășământ cu efecte de fertilizare pentru pământ.
  • Prețul centralelor pe peleți este în scădere – pe Qmag.ro găsiți o serie de modele de la branduri de prestigiu, care sunt disponibile la prețuri foarte avantajoase pentru orice român. Pe lângă prețul foarte atractiv, spațiul de depozitare al peleților este foarte restrâns, iar autonomia asigurată de o astfel de modalitate de încălzire este excelentă și optimizată către economisire.

Grație caracteristicilor sale, încălzirea cu centrale termice pe peleți se recomandă de la sine ca fiind o alternativă care trebuie luată în considerare pentru toți românii, în anul 2018.

(P)

One Thought to “Centralele termice pe peleți – alternativa ideală pentru încălzirea pe gaze naturale în 2018!”

  1. Anonim

    ARTICOL DE 2 LEI

Leave a Comment