CS Barcău Nuşfalău, eliminată încă din prima fază a Cupa României

CS Barcău Nuşfalău – Seso Câmpia Turzii 1 – 4 (0 – 3)

Au marcat: Boska Arnold (min. 89), respectiv Ştefan Popa (min. 25), Adrian Fertea (min. 28), Paul Muntean (min. 45 şi 81)

Adevăratul test pentru o echipă dintr-un campionat judeţean care aspiră la o promovare într-un eşalon superios nu poate fi decât atunci când întâlneşte un adversar mai valoros. Pentru CS Barcău Nuşfalău, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, un astfel de test a avut loc miercuri după-amiaza, pe Stadionul „Nicolae Mandel”, formaţia antrenată de Adrian Damian şi Ciprian Grecu primind vizita echipei Seso Câmpia Turzii.
A fost o partidă din cadrul primei faze a Cupei României, victoria revenindu-le oaspeţilor, care s-au impus cu un categoric 4 – 1.
Soarta partidei a fost tranşată încă din prima repriză, una dominată clar de Seso Câmpia Turzii. Singura ocazie periculoasă a gazdelor s-a consumat în minutul zece, când şutul lui Orban Robert, de la aproximativ 30 de metri, a fost scos cu greu de sub transversală de portarul Pampea.
Oaspeţii au deschis scorul în minutul 25. Cosmin Tilincă a executat bine o lovitură liberă de pe partea de pe partea stângă, de la aproximativ 28 de metri, iar Ştefan Popa, scăpat de sub marcaj, a reluat balonul cu capul în plasă. Doar trei minute au trecut până când Seso şi-a mărit avantajul, prin Adrian Fritea, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate, de a relua balonul în plasă din doi metri, după o centrare de pe partea stângă, trimisă de Radu Tarcea.
Oaspeţii au intrat cu avantaj de trei goluri la pauză, Paul Muntean înscriind în minutul 46, printr-un şut puternic de la 20 de metri.
Partea secundă nu a mai fost atât de bogată în faze de poartă. Câmpia Turzii părea să se mulţumească cu rezultatul de pe tabelă, în timp ce echipa din Nuşfalău nu a mai avut puterea de a pune în pericol poarta adversă.
Kallai Maradona a trimis mingea în bară, în minutul 80, iar un minut mai târziu, oaspeţii au marcat pentru 4 – 0, prin acelaşi Paul Muntean.
Boska Arnold a înscris în minutul 89 golul de onoare pentru Nuşfalău, după o acţiune pe cont propriu începută de la mijlocul terenului.
Adrian Damian, antrenorul echipei Barcău, a recunoscut la final superioritatea clară a echipei adverse. „Se vede că echipa adversă are un plus de pregătire faţă de noi şi că evoluează într-o ligă superioară. Diferenţa dintre echipele din Liga a IV-a şi cele din Liga a III-a o face, în primul rând, pregătirea fizică. Dacă s-ar crea şi la Nuşfalău condiţii astfel încât să putem face trei sau patru antrenamente pe săptămână, altfel ar sta datele problemei”, consideră tehnicianul de pe valea Barcăului, care este şi preşedintele clubului.
Şi vicepreşedintele, Osz Andrei, consideră că lipsa antrenamentelor este marea problemă a echipelor din Liga a IV-a. „Sunt convins că dacă ne-am permite să aducem jucătorii de mai multe ori la antrenamente şi jocul ar arăta mai bine. Vom încerca pe viitor să facem o pregătire mai bună, fiindcă aici este cheia succesului. Noi avem jucători cu calităţi în lot, dar lipsa antrenamentelor face ca jocul să nu fie atât de legat. Având în vedere că am terminat atâţia ani pe locul doi, cred că ar fi timpul ca la finalul sezonului viitor să vină titlul de campioană judeţeană şi la Nuşfalău”, a declarat Osz.
Faza a II-a este programată în data de 31 iulie, de la ora 17:30, urmând să participe 42 de echipe calificate din faza I şi 28 de echipe din Liga a III-a. Începând din faza a II-a, va intra în competiţie şi FC Zalău.
CS Barcău Nuşfalău: Alt Adam, Kallai Victor, Adrian Dregan, Toth Karoly, Budai Istvan, Lakatos Karoly, Boska Arnold, Daniel Gut, Orban Robert, Andrei Chiş şi Claudiu Rus. Au mai evoluat: Tiberiu Tuş, Lazăr Zoltan, Cătălin Pop şi Kallai Maradona. Antrenori: Adrian Damian şi Ciprian Grecu
Seso Câmpia Turzii: Florin Pampea, Alexandru Soanca, Ştefan Popa, Dumitru Muscă, Radu Tarcea, Dan Văscan, Cosmin Tilincă, Adrian David, Tudor Takacs, Paul Muntean şi Adrian Fertea. Antrenor: Cosmin Tilincă

Leave a Comment