Battle Royale, genul de joc care bate record după record

În PUBG şi Fortnite, 100 de oameni aterizează pe o insulă pustie fără a avea arme sau alte echipamente la îndemână şi trebuie să se lupte până rămâne în picioare o singură persoană. Prin asta se defineşte genul Battle Royale, care de 2 ani face vâlvă printre fanii gamingului. Între timp au apărut o mulţime de variaţii, cum este Apex Legends, unde jocul se face în echipe de câte 3, este permis Apex aimbot, iar lucrurile sunt ceva mai complexe.

Totuşi, Fortnite şi PUBG sunt jocurile care au dat startul acestui subgen, au făcut istorie, dar şi o mulţime de recorduri cât se poate de interesante.

PUBG, cifre impresionante la toate capitolele

PUBG, spre exemplu, a fost lansat în 2017 şi a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale jocului până în 2018. Ulterior, variantă pe mobil a câştigat şi mai multă apreciere din partea jucătorilor, în aşa fel încât astăzi sunt implicaţi peste 400 de milioane de oameni în această aventură.

Acelaşi PUBG a reuşit să cucerească şi alte culmi: cei mai mulţi oameni prezenţi în acelaşi timp pe o platformă de jocuri, cei mai mulţi oameni care caută wallhack cheats şi cele mai mari câştiguri obţinute prin vânzări de produse în joc.

După PUBG, Fortnite a venit cu un joc foarte bine pus la punct şi cu o mulţime de detalii interesante, că mai apoi Apex Legends să câştige mult teren.

Care sunt caracteristicile acestui tip de joc?

Conform celor de la battlelog.co, toate cele 3 jocuri şi în general orice joc de tip Battle Royale se conturează în jurul următoarelor detalii:

  • Hărţi uriaşe. Hărţile pe care se joacă sunt extrem de mari, conţin o mulţime de obiecte care pot fi colectate şi multe clădiri ce trebuie să fie explorate. În construcţia hărţilor se investesc extrem de multe idei şi foarte mult timp.
  • Faptul că eroul porneşte la drum fără nimic. Eroii dintr-un joc de tip Battle Royale pleacă la drum fără arme, armura şi accesorii, fiind nevoiţi să le colecteze pe parcurs.
  • Pe harta sunt o mulţime de comori care pot fi găsite de oricare dintre jucători. Acestea fac jocul mult mai interesant.
  • Există un singur câştigător: cel care rezista cel mai mult. Câştigător nu este cel care omoară cei mai mulţi jucători, ci pur şi simplu cel care supravieţuieşte.
  • Fiecare joc adăugă ceva unic şi atractiv, ceea ce transforma totul într-o poveste cât se poate de interesantă.

Viitorul sună foarte bine pentru Battle Royale, investindu-se din ce în ce mai mult în construcţia jocului perfect. S-a mers până într-acolo încât se organizează inclusiv jocuri de acest tip în lumea reală, pe insule pustii. Este adevărat că varianta reală nu presupune uciderea jucătorilor, ci doar eliminarea lor cu arme de airsoft, însă experienţă poate să fie una cât se poate de interesantă.

Battle Royale este, aşadar, captivant şi interesant. Cei care nu au jucat până acum niciun shooter, ar putea începe cu acest sub gen, deoarece îi va cuceri.

Leave a Comment