5 greseli pe care NU trebuie sa le faci daca vrei sa fii un DJ profesionist!

In zilele noastre, foarte multi tineri isi atribuie titlul de disk jockey, insa putini se ridica la un nivel superior si reusesc sa faca performanta din meseria aceasta. De ce? Pentru ca inca fac anumite greseli, peste care un profesionist a trecut deja.

Presupunand ca si tu aspiri sa te incadrezi in categoria DJ-ilor profesonisti, atunci ar trebui sa parcurgi acest articol pentru a afla ce greseli trebuie sa eviti!

Iata ce NU trebuie sa faci pentru a deveni DJ profesonist:

  1.      Nu merge fara un playlist bine definit la un eveniment

Fara indoiala, inainte de orice eveniment, trebuie sa iti definesti foarte bine playlist-ul. Sigur ai discutat cu cei la a caror petrecere vei merge, astfel ca stii care este media de varsta a invitatilor. Este cert faptul ca in functie de modul in care se desfasoara party-ul poti adauga sau schimba melodiile intre ele.

  1.      Nu alege aparatura ieftina

In momentul in care o sa participi la evenimente, o sa constati ca modul in care este perceputa muzica depinde mai ales de calitatea sunetului. Astfel, alege, printre altele, si o boxa activa profesionala, intrucat aceasta poate fi utilizata independent. De asemenea, utilizeaza cele mai bune console, mixere si casti, pentru a reusi sa te perfectionezi.

  1.      Nu face totul singur

Chiar daca pare mult mai avantajos din punct de vedere financiar, modul in care vei face lucrurile nu se vor ridica la cel mai inalt nivel. De exemplu, ai nevoie de un tehnician de sunet pentru ca sonorizarea sa fie excelenta. Apoi, un maestru de ceremonii te-ar putea ajuta in sustinerea ritmului bun al petrecerii. Cumpara un microfon bun de pe Sound Creation si colaboreaza cu un MC, iar apoi o sa constati singur diferenta!

  1.      Nu sari peste cursurile de DJ acreditate

Poate ca suna stupid. Poate consideri ca muzica se simte si ca nu trebuie sa ai o diploma pentru aceasta meserie. Ei bine, afla ca aceia care investesc in propria persoana reusesc sa evolueze, iar acest fapt se cunoaste si in industria ta. Intereseaza-te de locatiile unde se tin cursurile respective si, pe langa faptul ca vei invata foarte multe, vei avea ocazia ca cineva sa te remarce si, de ce nu, sa faceti echipa buna pe viitor.

  1.      Nu mixa la nesfarsit melodiile

Nimic nu este mai enervant pentru o persoana decat sa asculte melodia sa preferata extrem de mixata. Sigur ca trebuie sa iti pui amprenta asupra pieselor, insa nu exagera cu acest lucru, mai ales daca mergi la evenimente. Oamenii vor dori sa asculte chiar si piesele originale.

Asadar, pentru a deveni un Dj profesionist investeste in tine, dar si in aparatura de calitate. Nu uita sa iti definesti playlist-ul si sa nu mixezi foarte mult melodiile, pentru ca acest aspect ar putea fi neplacut pentru petrecareti. Nu in ultimul rand, poti cauta un MC cu care sa colaborezi, pentru ca acesta este, de obicei, sufletul unei petreceri.

Leave a Comment