5 dintre cele mai bune filme de cazinou

Industria cinematografică ne-a dăruit o întreagă colecție de capodopere, cu și despre jocurile de noroc. Pelicule celebre ne înfățișează lumea de vis a Las Vegas-ului și ne oferă o perspectivă unică în lumea dinamică a cazinoului. De la strategii și mize explozive și până la partide ce-ți iau răsuflarea, o serie de filme au trecut testul timpului, iar în articolul de față le vom face o scurtă prezentare. Dacă va vine pofta de joc, nu trebuie să va deplasați, pentru că și în România aveți unde să jucați blackjack online cu bani reali.

Pentru că am menționat blackjack-ul, trebuie să începem top 5 dintre cele mai bune filme de cazinou cu celebrul „21”. Filmul din 2008 îi are ca protagoniști pe Jim Sturgess, Kate Bosworth, Laurence Fishburne și Kevin Spacey. Este inspirat din cartea scrisă de Ben Mezrich și pune în centrul atenției echipa de blackjack formată din studenți de la MIT. Acțiunea este centrată în jurul lui Ben, care este un student al MIT și este acceptat în cadrul Facultății de Medicină al Harvard-ului, dar are o singură problemă: 300.000 USD îl despart de taxa de școlarizare.

Toate se schimbă când acceptă prestigioasa bursă oferită de Robinson, dar trebuie să facă un efort deosebit, întrucât un singur student poate primi bursa. Kevin Spacey, profesorul lui Ben, îl provoacă la rezolvarea unui puzzle al probabilităților, dar Ben reușește să își uimească profesorul printr-un răspuns ce denotă cunostiinte avansate de statistica și matematică. În urmă acestui test, Ben este invitat să se alăture unei echipe de blackjack de elită, ce reușește să câștige sume impresionante de bani printr-o strategie elaborată: metoda numărării cărților și semnale ce impun un moment în care trebuie să te oprești. Toată această poveste îl uimește pe Robinson, care îi acordă bursă de intrare la Harvard. „21” este un film excelent, vi-l recomand din inimă.

„Maverick” – sau povestea unui jucător de poker cu abilități ieșite din comun-este surprinsă într-un mod extrem de umoristic de către Mel Gibson, în filmul regizat de Richard Donner. Subiectul filmului este centrat în jurul unui concurs de poker, al cărui premiu se ridica la jumătate de milion USD. De îndată ce își sperie adversarii cu talentul său pentru jocul de poker, Maverick este nevoie să lupte pentru șansa de a ajunge la bordul vasului unde se dispută partida finală. Într-un final reușește să câștige printr-o chintă roială, dar premiul cel mare dispare! Urmăriți filmul pentru cea mai amuzantă întorsătură de situație!

„Two for the money” îl prezintă pe Al Pacino și Matthew McConaughey în roluri inedite, sub îndrumarea regizorului D.J. Caruso. Cariera sportivă a lui Brandon (M. McConaughey) se termină cu o accidentare în cadrul unui meci de fotbal, iar acesta este nevoit să se reprofileze. Își folosește cunoștințele de fotbal pentru a deveni un agent de pariuri. Datorită faptului că peste 80% dintre pariurile lui erau câștigatoare, primește un telefon din partea lui Walter (Al Pacino) și invitația de a se asocia, pentru a-și vinde ponturile sportive unor clienți deosebit de bogați. Totul se schimbă pentru cei doi în momentul când Brandon pierde un pariu uriaș, efectuat din banii unui client periculos. Un film impresionant despre latura distrugătoare a unui viciu, iar dacă îl urmăriți, o să înțelegeți de ce e important să jucați responsabil!

Un pesimist ostil, dependent de adrenalină, căruia îi place să se auto-saboteze și nu știe când să zică stop. Aceasta este povestea unui profesor de literatură, pe numele sau Jim Bennett, interpretat de Mark Wahlberg, în filmul „The Gambler”, lansat în 2014. Jim este nepotul unuia dintre cei mai bogați oameni din California și poate trăi confortabil tot restul vieții fără a-și asuma riscuri, dar duce o viață secretă de parior pe mize uriașe. Ruletă, jocuri de cărți, nimic nu îl poate opri din goana după adrenalină. Când datoriile încep a se aduna, își găsește salvarea în brațele unei studente și renunță la viața de cazinou, după o ultima partidă de cărți, pentru care a fost nevoie să apeleze la serviciile unui cămătar periculos. Filmul este presărat cu o serie de sfaturi celebre, pariuri amețitoare și pierderi colosale, toate spre deliciul audienței.

„The Cooler” este povestea tragi-comică a unui angajat de cazinou, ce posedă o abilitate ieșită din comun: aduce ghinion oricui are nevoie. Da, ați citit bine, pentru că managerul acelui cazinou, Shelly (Alec Baldwin) îl plasează oriunde jucătorii câștiga sume importante. Dar lucrurile par a lua o întorsătură neobișnuită pentru anti-eroul nostru Bernie (interpretat de William H. Macy), atunci când se îndrăgostește de o frumoasă chelnerița și norocul începe să i se schimbe. Dragostea celor doi e suficientă pentru ca Bernie să înceapă să poarte noroc celor din jur și chiar îl ajută și pe el să câștige sume importante, dar în acel moment Shelly caută se le distrugă relația.

 

 

 

One Thought to “5 dintre cele mai bune filme de cazinou”

  1. Anonim

    Reclame, pardon, filme cu păcănele n-aveți?

Leave a Comment