PNL demarează o competiție internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Zalău

Liderul PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a făcut cunoscut într-o conferință de presă care a avut loc vineri că, în perioada 15 noiembrie 2018 – 15 aprilie 2018, , în cadrul organizației județene a partidului, va avea loc o competiţie internă, la finalul căreia va fi desemnat candidatul liberal pentru funcţia de primar al municipiului Zalău.
Potrivit lui Lucian Bode, candidaţii liberali vor depune o declaraţie în care se angajează să susţină candidatul care va fi desemnat, aceștia urmând să intre într-o competiţie de promovare a candidaturii lor, atât în interiorul cât şi în exteriorul partidului, cu scopul prezentării soluţiilor propuse pentru rezolvarea problemelor comunităţii locale şi de creştere a notorietătii, încrederii şi intenţiei de vot. „Campania va fi una de promovare exclusiv pozitivă. Candidaţilor nu le este permis să îşi atace competitorii, nici în interiorul partidului, nici în afara sa. Cei care nu vor respecta această condiţie vor fi scoşi din competiţie prin decizia Biroului Politic Municipal, cu acordul Biroului Politic Judeţean. De asemenea, candidaţii pot utiliza toate mijloacele de comunicare directă sau indirectă”, mai spune liderul PNL Sălaj, care a adăugat că desemnarea candidatului la Primărie se va face conform procedurilor statutare, în urma efectuării unui sondaj de opinie, coordonat de la nivel naţional, pentru a măsura notorietatea, încrederea, intenţia de vot, profilul de candidat şi potenţialul de creştere a fiecărui candidat înscris în competiţie.
Lucian Bode a ținut să sublinieze că, în cazul în care există personalităţi locale cu notorietate şi credibilitate, care vor să se înscrie în cursa internă pentru stabilirea candidatului PNL la Primăria Zalău, organizaţia municipală, cu acordul Biroului Politic Judeţean, poate accepta înscrierea lor în cursă, cu condiţia acceptării înscrierii în PNL.

Campania “Gazul românesc în casele românilor”
Pe de altă parte, Lucian bode a anunțat că PNL va demara, la nivel național, o campanie publică intitulată “Gazul românesc în casele românilor”. „Ținând cont de faptul că, din anul 2012, PSD nu a mai permis autorităților locale să înființeze distribuții de gaz, condamnând populaţia din localități la încălzirea cu lemn de foc, al cărui preț a crescut de aproape 4 ori până astăzi, PNL a reușit să treacă prin Parlament o modificare la Legea 123/ 2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale, prin care am deblocat concesionarea distribuţiei de gaze naturale (Legea nr 167/2018)”, spune liderul liberal.
Potrivit aceleiași surse, astăzi, doar 36% din populaţia României este conectată la rețeaua de gaz, asta în condițiile în care România este țara din UE cu cele mai mari resurse de gaz natural. „Prin această modificare legislativă, UAT-urile devin autoritate concedentă și pot concesiona serviciul public de distributie a gazelor naturale terților sau își pot înființa serviciul propriu pentru acest lucru. De asemenea, operatorul de distribuție nu mai poate refuza racordarea la rețea a clienților de orice fel, pe niciun motiv, ei riscând, în caz contrar, plata de penalități mari”, atenționează deputatul.
„Cred că aceste schimbări de abordare sunt necesare pentru ca fiecare cetățean al acestei țări să beneficieze de pe urma resurselor naturale pe care le avem ca țară. Suntem datori să întoarcem către populație o parte importantă din ceea ce se exploatează, să dezvoltăm ramuri importante din economie, sectoare unde România a performat la un moment dat, pentru a risipi orice speculație că aceste gaze au altă destinație decât cea internă.
Sper ca aceste măsuri legislative să fie implementate cât mai curând de către autoritățile responsabile, motiv pentru care PNL va demara o campanie publică destinată informării populației în legătură cu demersurile parlamentare initiate, dar și pentru a fixa în conștiința publică faptul că acum statul are toate pârghiile legale pentru a lucra în folosul cetățeanului și al comunităților, private pănă acum de acces la rețeaua de gaze naturale.
In final fac un apel si pe aceasta cale catre Ministerul Energiei , sa emita conform obligatiilor legale, HG prin care sa stabileasca normele de aplicare a Legii 167/2018.Aceste norme sunt necesare UAT-urilor in vederea adoptarii HCL privind infintarea/ concesionarea serviciului public de distributie a gazelor naturale, termenul legal de emitere a HG expirand in data de 14 octombrie 2018, a conchis Lucian Bode.
Conform recensământului din 2011, la nivelul judeţului Sălaj, din 101.506 locuinţe, doar 26.181 (25.8%) folosesc gaze naturale din reţeaua publică pentru încălzire.

Alte articole

5 Thoughts to “PNL demarează o competiție internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Zalău”

 1. Anonim

  STEFAN BODE SA DEA DE FUMAT LA TOTI ELEVI

 2. anonim

  VADANE… Cum functioneaza PNL-ul dupa tine RETROACTIV ??? LNP ?? cum sa programezi viitoare activitati retroactiv ? mai mai ce nu inteleg eu cum functioneaza partidul lui BODE NOUTATE IN POLITICA sa-ti propui sa alegi candidati incepand cu 15 noiembrie 2018 si sa inchei cu 15 APRILIE 2018 ? adevarata revolutie in politica salajana Vezi BODE de ce trebuie sa fie ales d-l TARICEANU la conducerea PNL ? ca voi nu aveti DIRECTIE stabilita in timp.

  1. Moldovsn Dumitru

   Daca vine Tariceanu la PNL , basistul Bode zboara. N-ar fi decat ceva logic si normal

 3. x

  Pt. 06:44 Nu Bode a scris articolul!

 4. Anonim

  DACA expira termenul de emitere a HG> la 14 oct 2018 ce apel catre MIN>ENERGIEI faci in 18 nov. 2018 ? ca sa ce ???

Leave a Comment