Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj anunță proceduri gratuite pentru moștenitorii proprietăților

Prezent astăzi la ședința Colegiului Prefectural al Instituției Prefectului Sălaj, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj, Sergiu Panie, a anunțat că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară a fost aprobat, iar în Sălaj a cuprins 21 de unități administrativ teritoriale.

Potrivit lui Sergiu Panie, două sunt beneficiile extrem de importante ale acestui program . Primul vizează înregistrarea gratuită a tuturor proprietăților pentru toți proprietarii, dar și eliberarea certificatelor de moștenitori după finalizarea acestor lucrări acolo unde titularii drepturilor de proprietate sunt decedați. În acest caz se notează în documentele predate, documente finale de cadastru, și este inițiată o procedură prin care sunt informați reprezentanții camerelor notarilor publici acolo unde fiecare proprietar este arondat și este realizată inclusiv această procedură pentru dobândirea calității de moștenitor al proprietății. Ultimii proprietari beneficiari care sunt în viață primesc astfel extrasul de carte funciară și beneficiază de toate drepturile care decurg de aici. Sergiu Panie a explicat la finalul prezentării că procedura de succesiune este gratuită în cazul acestor lucrări cuprinse în programul derulat la nivel de județ.

3 Thoughts to “Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj anunță proceduri gratuite pentru moștenitorii proprietăților”

  1. […] Prezent astăzi la ședința Colegiului Prefectural al Instituției Prefectului Sălaj, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj, Sergiu Panie, a anunțat că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară a fost aprobat, iar în Sălaj a cuprins 21 de unități administrativ teritoriale. Potrivit lui Sergiu Panie, două sunt beneficiile extrem de importante ale acestui program . Primul vizează înregistrarea gratuită a tuturor proprietăților pentru toți proprietarii, dar și eliberarea certificatelor de moștenitori după finalizarea acestor lucrări acolo unde titularii drepturilor de proprietate sunt decedați. În acest caz se notează… Citeste mai mult […]

  2. vox populi

    De ce nu fac lucrari gratuite si pentru cetatenii pe care primaria i-a impozitat abuziv cu de pana la 10 ori ,depinzand de caz, invocandu-se lipsa unor lucrari cadastrale reactualizate,digitalizate, in noile sisteme…
    Concret s-au cerut de primarie prin serviciul taxe si impozite , extrase CF ,ei considerand ca tot terenul intravilan aferent constructiei este de fapt construit pentru a nu face un efort de documentare ,dar si de a incasa in cazul celor care nu fac comparatii intre ani de sume necuvenite,fiind deci necesare lucrari noi topografice cadastrale disculpatoare pentru a nu plati taxele multiplicate aberant ,care au necesitat pe langa sume asimtotice suplimentare la plata impozitelor cu spectrul amenintarilor de executare silita ,alti bani pentru lucrari topo noi dupa ani de inregistrare in cartile funciare .Suntem in spatiul absurdului in care declarativ totul este la modul ….viata in roz ,pana nu ai contact cu eficientele noastre sisteme de plimbat cetateanul de la un ghiseu la altul ,pana ramane fara nervi si bani .Sunt ani de promisiuni pentru a cadastra in mod pertinent teritoriul si a reglementa regimul proprietatilor in mod scriptic dar in ciuda fondurilor europene anterior alocate haosul persista cu multa tenacitate .

Leave a Comment