Drumul Crișeni – Cehu Silvaniei intră în reabilitare

Consiliul Județean (CJ) Sălaj deschide un nou șantier pe drumurile județene. Este vorba despre două tronsoane ale drumului județean 108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu-Silvaniei (DJ 196), unul numărând peste 22 de km pe traseul drumului județean amintit începând cu Km 0 al acestuia, iar celălalt, cu o lungime de peste 4 km, situat între Cehu Silvaniei – limita județ Maramureș. Administrația județeană a emis ordinele de începere a lucrărilor pentru cele două tronsoane amintite. Lucrările de reabilitare și modernizare se referă în principal la modernizarea structurii rutiere, execuția sistemului de scurgere a apelor pluviale: rigole betonate și podețe noi, executarea lucrărilor de siguranță rutieră verticală și orizontală, realizarea acceselor la proprietăți precum și amenajarea drumurilor laterale (în limita de proprietate a unității administrativ teritoriale a județului Sălaj).

Potrivit reprezentanților CJ Sălaj, este prevăzută și amenajarea unor stații de autobuz și refugii, în zonele unde acestea sunt necesare, dar și executarea lucrărilor de siguranță rutieră, respective: amenajarea curbelor, semnalizarea orizontală (marcaje axiale/laterale, marcaje rezonatoare) și verticală, realizarea marcajelor transversale pentru trecerile de pietoni, parapeți de protecție, reorganizare intersecții (giratorii) etc. ’’Proiectele de reabilitare a celor două tronsoane ale drumului județean amintit se completează pentru o intervenție unitară asupra traseului acestuia, unul dintre acestea având asigurată finanțarea din fonduri europene, cei peste 22 km, cu o valoare totală a proiectului de peste 48,6 milioane de lei, celălalt, de peste 4 km și o valoare care depășește 6,8 milioane de lei, având asigurată finanțarea de la bugetul județului’’, au precizat reprezentanții CJ Sălaj.

 

Alte articole

One Thought to “Drumul Crișeni – Cehu Silvaniei intră în reabilitare”

  1. Anonim

    acest drum trebuie refacut de la fundatie si latit cu cel putin 1 metru, iar unde se poate sa existe si o banda pentru depasiri !!

Leave a Comment