Baia Mare – Jibou, drum expres în valoare de 350 de milioane de euro

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, s-a întâlnit în cursul acestei săptămâni la Baia Mare cu președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan. Motivul întâlnirii a fost proiectul viitorului drum expres Baia Mare – Jibou, care va fi realizat în cadrul unui parteneriat între cele două administrații. ”Îi mulțumesc colegului meu Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, pentru invitație și pentru deschiderea arătată față de implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, care vor duce cu siguranță la dezvoltare economică și bunăstare pentru sălăjeni și maramureșeni.

Proiectul drumului expres Baia Mare – Jibou este doar un prim pas spre o colaborare de lungă durată a celor două administrații liberale. De asemenea, vreau să-i mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru susținerea acestui proiect”, a precizat președintele CJ Sălaj. Astfel, în prima fază va fi aprobat parteneriatul dintre cele două județe, discutat în ședințele celor două consilii județene, apoi va fi depusă cererea de finanțare pentru realizare din fonduri europene a studiului de fezabilitate estimat la circa 3,5 milioane de euro, iar în faza următoare, proiectul evaluat la aproximativ 350 de milioane de euro urmează să fie finanțat tot din bani europeni, prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

3 Thoughts to “Baia Mare – Jibou, drum expres în valoare de 350 de milioane de euro”

  1. unu

    faceti zalau marghita oradea este mai important

  2. Transilvan

    Intreb ca un ignorant ce sunt: ce interese economice leaga Jiboul de Baia Mare? Nu ar fi mai potrivita o legatura expres tren si rutier Zalau – Cluj? Ca tot vorbim de dezvoltare?

  3. […] ! Baia Mare – Jibou, drum expres in valoare de 350 de milioane de euro. In prima faza va fi aprobat parteneriatul dintre cele doua judete, discutat in sedintele celor doua consilii judetene, apoi va fi depusa cererea de finantare pentru realizare din fonduri europene a studiului de fezabilitate estimat la circa 3,5 milioane de euro, iar in faza urmatoare, proiectul evaluat la aproximativ 350 de milioane de euro urmeaza sa fie finantat tot din bani europeni, prin Planul National de Relansare si Rezilienta. Sursa: magazinsalajean.ro […]

Leave a Comment