Carantina se prelungește în Zalău, Jibou și Cehu: se redeschid frizeriile; botezuri și căsătorii cu 16 participanți

Prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a anunțat, miercuri dimineața în cadrul unei conferințe de presă, că măsura carantinării celor trei orașe sălăjene, aflate în carantină până joi dimineața la ora 5, se va prelungi, dat fiind faptul că incidența de infectări la mia de locuitori în Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou este deocamdată departe de a fi una care să permită renunțarea la această măsură. Prin urmare, orașele menționate vor rămâne în carantină începând de mâine, după emiterea Ordinului de către șeful DSU, pentru încă 14 zile. Prefectul Virgil Țurcaș a anunțat că, deși carantina va fi prelungită, frizeriile și saloanele de cosmetică, cele de manichiură etc. vor putea funcționa, în regim de 1 la 1 (un client, un angajat) dar cu programare prealabilă. Totodată, botezurile și căsătoriile (oficierea acestora, nu petrecerile la restaurant, nota red.) vor fi permise cu participarea a 16 persoane. Referitor la celelalte unități care, prin reprezentanți, au solicitat lămuriri și redeschiderea, cum ar fi săli de fitness și alte unități, prefectul județului a spus că acestea vor rămâne, în continuare, închise. Acestea sunt singurele măsuri  noi anunțate înainte de emiterea ordinului pentru noua perioadă de carantină. Celelalte măsuri vor fi anunțate de autorități după ce șeful DSU va emite noul ordin. Conforma datelor prezentate, în prezent, în Sălaj sunt 33 de localități cu o incidență de peste 3 la mie, 18 cu incidență între 1,5 și 3 iar restul au sub 1,5 la mia de locuitori. “Măsurile se respectă, oamenii conștientizează importanța purtării măștii și se conformează. Mai sunt cazuri izolate, foarte puține, unii nu înțeleg. Comportamentul lor îi afectează și pe cei care respectă măsurile. Ținta principală în toate demersurile și activitățile noastre este să protejăm populația”, a punctat prefectul Virgil Țurcaș.

Ligia Marincaș, directorul DSP: După un trend ascendant, numărul de cazuri începe să scadă

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaș, a spus în cadrul conferinței de presă că măsurile impuse prin carantinarea celor trei orașe au dat rezultate, deși în primele zile, trendul privind infectările a fost ascendent. “Imediat după intrarea în carantină a celor trei orașe, numărul de cazuri a crescut, însă ne așteptam la acest lucru. Astfel, din 5 noiembrie până în 9 noiembrie, în municipiu și cele două orașe numărul de cazuri a crescut, însă după aceea, până în 15 noiembrie, trendul a fost descendent, ceea ce înseamnă că măsura carantinării a fost eficientă. În prezent avem 1.849 de cazuri în județ, 4.813 persoane infectate de la începutul pandemiei, 2.645 în carantină și 1.674 testați pozitivi aflați la domiciliu. Din păcate, avem și 113 persoane care au decedat, de la începutul pandemiei și până în prezent”, a spus Ligia Marincaș. Referitor la testarea și tratamentul aplicat pacienților, directorul DSP a reamintit că în prezent, este funcțională o nouă secție special destinată pacienților Covid, la Spitalul Județean, etajul III. “Este o unitate suplimentară, practic o extensie a Secției de Infecțioase. Unitatea de Primiri Urgențe a început să facă și testările rapide antigen, la pacienții simptomatici. Sunt teste rapide care, dacă ies pozitive, trimit pacientul către testarea PCR, singura care confirmă sau infirmă prezența virusului în corp. Pacienții cu simptome zgomotase, vizibile, sunt internați în saloanele-tampon din spital, iar cei cu simptomatologie mai puțin evidentă, merg în tratament acasă”.

 

12 Thoughts to “Carantina se prelungește în Zalău, Jibou și Cehu: se redeschid frizeriile; botezuri și căsătorii cu 16 participanți”

 1. Jos leprele liberale

  Clujul este mai infectat decât Zalăul dar nu este carantinat, sibiul puternic infectat a intrat în carantina deabia luni pt ca neamțu să mearga la slujbă duminica. Nici o mirare pt aceste nebunii, conduc liberalii !

  1. Anonim

   cu ce te deranjeaza, eu n-am simtit nici o restrictie.
   cei care muncesc pot merge la serviciu , pot sa -si faca cumparaturi…

   1. Anonim

    Unii oameni au nevoie de si de socializare, nu toti sunt mutalai, sa mearga ca robotii doar la lucru, la cumparaturi si acasa.

 2. Anonim

  Nu mai cred nici copii in vrajelile astea.le umflati cazurile cu pompa de ma mir cum de nu aveti febra musculara.ce ziceti dn marincas?

 3. Anonim

  pe ziua de azi nu s-a comunicat nimic, nu mai sunt infectari????

 4. Anonim

  Cred ca sunt mai multe cazurile decat se raporteaza iar de numarul testelor efectuate nu se pomeneste nimic,aici este misterul.Sunt persoane care nu se declara de frica carantinarii ,circula pe strada merg la serviciu etc.De cercetarea epidemiologica ce sa mai spunem!!?
  Pacat,mare pacat de tot ce se intampla si inca traim in minciuna.Sanatate tuturor!!!

 5. Anonim

  Mai ala cu ” jos leprele liberale!” I I fi te pomenești de a lui Ciolacu o pesedeu? Sau vreo putoare bugetară?14 42 are dreptate.

 6. Jos leprele liberale

  Ascultă mă ăsta, contează dacă am sau nu dreptate, tu ce zâci ?

 7. Anonim

  Oare o sa ne lase sa votam?🤣

 8. Virginel

  „incidența de infectări la mia de locuitori[…] este deocamdată departe de a fi una care să permită renunțarea la această măsură.” Si daca incidenta asta la mia de locuitori ramane „departe de a fi una care sa permita renuntarea la aceasta masura” timp de 10 ani, ce faci domn prefect? ne tii in casa ca pe vite 10 ani ? Ingradirea libertatii si cand ajunge cutitul la os si n-om avea ce manca, mergem la Virgil sa ne dea mancare si bani. Ca… when shit hits the fan si daca se ajunge la „cea mai grava criza economica din toate timpurile” cum se preconizeaza, iar virusul tot n-a trecut in ciuda masurilor voastre de ingropare a economiei, cineva va raspunde pentru asta.

 9. Anonim

  Ne meritam soarta! Altadata ganditi-va de 10 ori inainte pe cine sa alegeti. De 30 de ani parca sunteti hipnotizati alegeti pe dracul si dupa aceea pe mama lui, adica psd-pnl si va mai mirati ca ce bine va merge…

Leave a Comment