Zălăuanii, aşteptaţi la spectacolul aniversar „Ansamblul folcloric Meseșul – 20 de ani”

Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj și Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău organizează duminică, 6 martie 2016, începând cu  ora 17,30, în sala mare de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor spectacolul aniversar „Ansamblul folcloric Meseșul – 20 de ani”. Intrarea se va face pe bază de invitație. Invitațiile pot fi ridicate de la secretariatulinstituţiei de cultură precizate, de luni până joi, în intervalul orar  8 – 16,  respectiv vinere între orele 8 – 13.

Ansamblul folcloric „Meseșul” s-a înființat în primăvara anului 1996, la inițiativa dirijorului Ioan Iluț, cu sprijinul conducerii Consiliului Județean (CJ) Sălaj, în cadrul fostului centru județean al creației populare. De-a lungul timpului, în subordinea CJ Sălaj, Ansamblul folcloric „Meseșul” a prezentat mii de spectacole în județ, în țară și în străinătate, a înregistrat 20 de albume discografice, fiind prezent în numeroase emisiuni de radio și de televiziune, la posturi locale, regionale și naționale.

Din octombrie 2010, Ansamblul „Meseșul” este parte a CCAJ Sălaj, instituție a CJ Sălaj. Conducerea ansamblului în prezent este asigurată de Daniel Săuca – manager CCAJS, Paula Pop Taloș – șef secție, Dorel Ciobanu – dirijor, Radu Mureșan și Matyi István – coregrafi. Spectacolul aniversar din 6 martie va fi susținut de foști și actuali membri ai ansamblului, dansatori, instrumentiști și soliști vocali,  invitați speciali fiind: Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Mureșan, Sergiu Vitalian Vaida și Nănașii, Liviu și Antoanela Ferche – Buțiu.

Alte articole

Leave a Comment