Tradiţiile și obiceiurile populare sălăjene, promovate pe platoul de marmură

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „Haidaț’ pă la noi și deschideți lada cu zestre sălăjeană” va avea loc joi, 21 septembrie, între orele 14 şi 19, pe platoul din faţa Prefecturii.
Cei interesaţi sunt invitaţi într-un „circuit turistic” inedit, în cadrul căruia vor putea descoperi obiective turistice, tradiţii, poveşti locale, obiecte ţărăneşti, dar şi bucate din gastronomia Sălajului: plăcinte de Bădăcin, cocoradă cu brânză şi varză, dulceţuri, sărmăluţe, vin, vin spumant şi multe alte suprize.
Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, și cei 18 parteneri, asociații și centre de informare turistică din județ, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.
Evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” este organizat în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, primăriile și centrele de informare turistică din orașul Șimleu Silvaniei și comunele Benesat, Bocșa, Camăr, Crasna, Creaca, Hereclean, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Nușfalău, Pericei, Plopiș, Românași, Zimbor, Șamșud și Buciumi.
Colaboratori: Casa Municipală de Cultură Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Asociația „Amicii Muzeului”, Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală Agapis, Griff Hotel.

Alte articole

Leave a Comment