Noul an şcolar vine cu schimbări majore: Bacalaureatul începe mai devreme

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat va începe anul viitor în luna februarie, când se vor desfăşura probele orale, probele scrise fiind programate în luna iunie, conform calendarului aprobat de ministrul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Educaţiei Nationale, prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 va începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romana (proba A). O zi mai târziu vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orala în limba maternă (14-15 februarie). În 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie, evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţionala (proba C).

Prima proba scrisă la Limba şi literatura română va avea loc luni, 25 iunie, cea la Limba si literatura materna, marţi, 26 iunie, iar cea obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12-16). Între 5 si 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie-2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se vor încheie vineri, 25 mai.

Alte articole

Leave a Comment