PS Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea, prezent la Zalău, pentru lansarea unui volum semnat de preotul Vasile Alexandru Barbolovici

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Zalău a găzduit, săptămână trecută, prezentarea cărţii ”Conciliul de la Ferrara- Florenţa (1438-1439) Istoria și ecleziologia unirilor” – volum semnat de părintele vicar Vasile Alexandru Barbolovici. Evenimentul a fost organizat de  Protopopiatul Greco-Catolic Zalău,  Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău și Biblioteca Județenă Sălaj. Lucrarea cuprinde şi: ”cuvinte-înainte” – profesor universitar dr.  Liviu Petru Zăpârţan – ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun de la Roma și Ordinul Suveran de Malta și PS părinte Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea şi Studiu introductiv – prof. Cezare Alzati – dr. Honoris Causa al Universității Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca. La eveniment, au fost prezenți și au adresat cuvinte laudative PS părinte Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea și prof. univ. dr. Liviu Petru Zăpârţan, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun de la Roma și Ordinul Suveran de Malta.

Un mesaj despre carte a transmis și academicianul Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române. ”Lucrarea se adresează unui public vast: de la slujitori ai bisericii și ai credinței, indiferent de confesiune sau ideologie, în mod particular, la dascăli, oameni de cultură, până la toate categoriile de vârstă, pregătire sau interese, întrebările și preocupările legate de o unitate adevărată în biserică și credință existând dintotdeauna și la toate nivelurile”, au precizat reprezentanţii BJS Sălaj, organizatori ai acestui eveniment cultural deosebit. Despre tematica lucrării a vorbit profesorul și scriitorul sălăjean Ion Piţoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, prezent la evenimentul cultural protopopul greco- catolic Valer Părău,  a felicitat autorul, adresând cuvinte de mulțumire înalților oaspeți, precum și tuturor celor care au fost părtași la un eveniment spiritual deosebit. Evenimentul a fost conturat şi de un moment muzical în interpretarea artistului Dinu Iancu Sălăjeanu, acompaniat de Ionuţ Dârjan, dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionit ”Porolissum” Zalău și Iuliu Stoica.

Alte articole

Leave a Comment