“Profu’ de franceză” vine la Zalău

Primăria Municipiului Zalău și Casa Municipală de Cultură organizează spectacolul de teatru “Profu’ de franceză”, luni, 11 decembrie 2017, ora 18, în interpretarea actorilor Teatrului “Regina Maria” din Oradea. Evenimentul va avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Biletele se pun în vânzare începând de luni, 4 decembrie, la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Autorul piesei „Profu’ de franceză”, Tudor Mușatescu, absolvent atât al facultății de litere și filozofie, cât și al facultății de drept, a fost un scriitor pluri-talentat. Și-a îndreptat atenția cu precădere spre opera dramatică, iar criticii l-au definit ca fiind un continuator al comediei de moravuri caragialiane.

Acțiunea este declanșată de venirea profesorului de franceză, elevele clasei a douăsprezecea devenind mai preocupate să îi capteze atenția, decât de examenul de bacalaureat. Această turnură de evenimente dă naștere unor situații conflictuale, pentru aplanarea cărora e necesar să intervină chiar diriginta, al cărei interes este, de asemenea, îndreptat spre tânărul profesor.

Naivitatea din care izbucnesc neînțelegerile creează comicul de situație, dând naștere unui spectacol original, vesel și plin de viață.

Echipa artistică este formată din entuziaștii și talentații actori: Georgia Căprărin (Antonia Panait), Anca Sigmirean (Tania Popescu), Denisa Vlad (Anca), Sorin Ionescu (Profu’), Corina Cernea (Cosâmbăcescu), Alexandru Rusu ( Gigi), Alin Stanciu (Anibal), Eugen Neag (Heruvim),  Anda Tămășanu (Iunona).

Alte articole

Leave a Comment