Ultimele zile de înscriere la școlile de subofițeri din țară

Luni și marți sunt ultimele zile în care cei ce doresc să urmeze o carieră militară în poliție, poliție de frontieră și pompieri, se mai pot înscrie pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018.

Concursul de admitere la școlile de poliție Câmpina, Cluj-Napoca, Școala de Subofițeri Pompieri Boldești și instituția din Oradea (pentru Poliția de frontieră) va avea loc în cea de-a doua decadă a lunii ianuarie 2018. Tematica și bibliografia au fost postate pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Carieră dar și pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ.

Pentru sălăjeni, înscrierile se fac până în 5 decembrie 2017, la sediul IPJ Sălaj și ISU Porolissum, ultimele zile de înscriere fiind  luni 4 și marți 5 decembrie, între orele 9-13. În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Școala de subofițeri pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni (Prahova) și Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” din Oradea, vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Locurile sunt disponibile atât pentru băieți cât și pentru fete.

Cursurile au durata de un an, la finalul acestora absolvenții având locul de muncă asigurat. Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru romi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca. La instituția bihoreană ce pregătește agenți ai Poliției de Frontieră, sunt disponibile pentru admiterea din 2018, 280 de locuri pentru băieți și fete, dintre care 6 sunt locuri speciale pentru romi și 3 pentru minorități naționale.

La concursul de admitere în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă
„Pavel Zăgănescu” – Boldeşti (Prahova), se candidează pe 300 de locuri, bărbați, astfel: subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 275 de locuri; maistru militar auto – 25 de locuri.
Candidaților de etnie romă le sunt alocate 2 locuri în specialitatea subofiţer de
pompieri şi protecţie civilă. Durata studiilor postliceale este de 1 an.
Cererile de înscriere se mai pot depune până în data de 5 decembrie 2017 la sediul ISU „Porolissum”Sălaj, serviciul Resurse umane.

Alte articole

One Thought to “Ultimele zile de înscriere la școlile de subofițeri din țară”

  1. Anonim

    daca ai pilute intri .daca nu la revedere.

Leave a Comment