Mărțișoarele au vestit primăvara la Centrul de Cultură

Mărțișoare din hârtie, lemn sau nuci, mărțișoare croșetate, din lut ori din flori uscate, și chiar mărțișoare comestibile au fost expuse spre vânzare, sâmbătă, în cadrul Târgului de Mărțișoare Tradiționale organizat de către Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj.
Evenimentul aflat la cea de-a șasea ediție, s-a bucurat, și de această dată, un real succes, reunind peste 170 de elevi, cadre didactice și meșteri populari din întreg județul. Printre ei, elevi de gimnaziu de la școlile din Horoatu Crasnei și Stîrciu, prezenți pentru al patrulea an consecutiv la târg. Sub atenta coordonare a cadrelor didactice Diana Chirilă, Liliana Marușca și Ana Nicorici, 15 copii de la cele două unități de învățământ au stat la școală după orele de program pentru a confecționa mărțișoare în tehnica quilling, pe care le-au expus sâmbătă. Cu banii obținuți din vânzarea mărțișoarelor, elevii și-au propus să meargă într-o excursie. “În fiecare an, cu bănuții câștigați, am mers în excursie prin țară. Într-un an am vizitat Alba Iulia, în altul am ajuns la Săpânța. Și după târgul din acest an, vom merge undeva cu copiii”, ne-a spus Diana Chirilă, unul dintre profesorii coordonatori.
Manifestarea, organizată de către CCAJ Sălaj, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean, are ca scop “implicarea elevilor și a copiilor instituționalizați în confecționarea mărțișoarelor și, implicit, în păstrarea tradițiilor populare”, ne-a declarat Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură.

Alte articole

Leave a Comment